Malaezu.ro

A murit Robin Williams, „tăticul nostru trăsnit”

Cu siguranţă că începând de azi toţi vor deveni fani Robin Williams de mici. S-a mai întâmplat şi cu Michael Jackson şi cu Paul Walker înainte, asta ca să mă rezum doar la primele două nume care îmi vin în minte. E trist că lumea-şi aduce aminte de cineva ca fiind vedeta aceea care a murit. Se întâmplă, pentru că aşa e construită lumea asta. Pentru mine personal, dincolo de toate marile roluri şi interpretări ale carierei, Robin Williams va rămâne pentru totdeauna Doamna Doubtfire.

Născut în ’51 în Chicago, Statele Unite, Robin Williams avea doar 63 de ani atunci când, spun autorităţile americane, a decis să-şi ia viaţa. Sinucidere prin asfixiere, aşa arată primele informaţii oferite publicului de cei de la businessinsider.com. Nu-s prea multe de zis, nici n-ar trebui să fie. Cum era şi firesc, sotia sa, Susan Schneider, confirmă tragicul eveniment şi cere decenţă şi intimitate din partea mass-mediei. Cum probabil că intuieşte toată lumea, niciuna din aceste două rugăminţi nu vor fi respectate de o presă mult prea înfometată de şocuri.

Revenind la o idee anterioară, mi-l aduc aminte pe Robin Williams din capodopera Mrs. Doubtifre, filmul din ’93 în care comediantul juca rolul unui bărbat deghizat în femeie, ce preia viaţa fictivă de bonă a personajului respectiv. Dar ştim deja cu toţii povestea, am văzut fiecare dintre noi filmul ăla. Cu apariţii în peste 80 de filme şi peste 50 de seriale tv dar şi o carieră impresionantă de actor de stand-up în spate, Robin William oferea o nouă dimensiune comediei internaţionale.

A încheiat recent filmările pentru filmul Night at the Museum: Secret of the Tomb, unde urmează să îi dea viaţă preşedintelui american Theodore Roosvelt începând cu luna decebrie a acestui an. Williams se descria pe sine ca fiind un copil timid ce a reuşit să scape de timiditate abia după înscrierea în secţia de actorie a liceului. Nominalizat în numărate rânduri la Oscar pentru cel mai bun rol principal, reuşeşte să punâ mâna pe statueta pentru cel mai bun rol secundar în 1997, pentru interpretarea din Good Will Hunting. Maestrul a mai câştigat de asemenea două Premii Emmy, patru Globuri de Aur şi cinci Grammy-uri.

Pentru că vreau să-i transmit să se odihnească în pace în cât mai puţine cuvinte, îi declar în final doar respectul meu. Iar vouă vă las un trailer frumos; şi vă invit în cinematografe.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.