Malaezu.ro

Noi unde facem Revelionul?

Întreb pentru că, după cum știți, tocmai ce-am trecut la ora de iarnă; asta înseamnă că, în conformitate cu bunele datini românești, am intrat în perioada sărbătorilor. Iar pe mine mă prinde oricum fiecare sfârșit de decembrie fără vreun plan concret de Revelion, astfel că acum întreb din timp, poate se găsește cineva să mă ajute s-o lămuresc și p-asta.

Eu sunt genul ăla de om întors pe dos, căruia nu-i place vara că-i prea cald, dar nici iarna, că-i prea frig. Adică, de exemplu, dacă aș putea în august să admir aurora polară de undeva din Alaska, iar în decembrie să fac plajă în Dubai ar fi perfect. Că mă uit la televizor și văd, în noaptea dintre ani, cum sărbătoresc unii, alții trecerea asta; și observ acolo ditamai focurile de artificii și toate nebuniile de se petrec în Emirate – unde-i cald și bine, nu iadul alb, ca la noi – apoi iar mă apucă melancolia.

Ca să vedeți cât de fain se leagă lucrurile atunci când tre’ să se lege, acum o săptămână eram în primul team building Kooperativa 2.0, powered by J’info Tours, iar oamenii de-acolo de la agenție mă lovesc cu treaba asta: că au ei un pachet de-ți propune să faci Revelionul în Dubai. Vă dați seama că m-a lovit fix în melancolia aceea de o aminteam mai sus, pe mine, unul din Pantelimon, să mi se dea așa în mână niște oferte pe care scrie mare Dubai.

Fiți atenți aici, că e treabă serioasă! Zice așa: 8 zile (7 nopți, cum ar veni), cu plecarea pe 26 decembrie din București. Adică termini proviziile de Crăciun, tragi un pui de somn să se așeze mâncarea pe fundul mării și-o iei de la capăt. Eh, iar acolo în Dubai e cu program d-ăla frumos, de vizitezi toate nebuniile alea ale lor pe care le vezi în pozele prietenilor, pe Facebook. Desigur că ai și timp liber, dar eu oricum nu știu ce să fac cu el, așa c-aș merge mai mult pe partea aceea organizată.

Și începe așa: tur panoramic al Dubaiului. Acolo vizitezi niște chestii faine, gen Moscheea Jumeriah, World Trade Center-ul din Emirate, Golful Dubai și Muzeul din Dubai, printre altele. După care ai o croazieră pe canalul Dubai – Dhow, cu o cină din aceea în stil internațional și oriental și muzică arăbească pe fundal. Mai departe, poți alege dacă dorești (dar cum s-ar putea să nu dorești?) să mergi în capitala Abu Dhabi și să te bucuri de multele chestii pe care ți le oferă stimabila.

Și acum urmează treaba aceea care va produce un zâmbet lung pe chipurile doamnelor și domnișoarelor, făcându-ne pe noi, însoțitorii lor în această vacanță, să ne întrebăm dacă a fost chiar așa o idee bună. Apoi ne aducem aminte de croaziera din zilele trecute și scăpăm de orice urmă de regret. O sesiune de 5 (cinci!) ore de shopping, într-un tur al celor mai importante mall-uri din oraș: Bur Juman Center, Deira City Center, Holiday Center sau Lamcy Plaza.

Iar ca treaba să fie treabă, sejurul se încheie cu un safari în deșert. Adică un tur cu jeep-urile printre dunele de-acolo, cu vedere către o oază naturală pe partea dreaptă și o fermă de cămile pe stânga. La care se adaugă faptul că veți putea face surf pe nisip (!), călări cămile și, desigur, veți putea să vă faceți un tatuaj din acela cu henna, cum ați văzut în filme.

Ca să nu spuneți că vă lovesc așa cu informații și vă trimit să visați fantezii nebănuite, vă las și link către site-ul J’info Tours, pentru a aprofunda lectura și-a vedea că nu vorbesc prostii aici. Prețurile pentru toată escapada asta încep de la 725 de euro, dar puteți afla restul detaliilor de pe site, în cazul în care v-am stârnit curiozitatea; și știu c-am făcut-o!

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.