Malaezu.ro

Ce mi-a plăcut și ce nu la noul film al seriei Pirații din Caraibe

Hype-ul din jurul noului film cu Pirații din Caraibe e destul de mare; poate pentru c-au trecut 6 ani de la ultimul (cea mai mare distanță între două filme ale seriei), poate pentru că s-a anunțat revenirea cuplului Orlando Bloom – Keira Knightley, care a contribuit la succesul primelor trei producții sau poate datorită ambelor cauze. Având în vedere că precedentul, On Stranger Tides, a fost departe de orice idee de succes, o continuare ce se anunța mai aproape ca stil și distribuție de trilogia originală n-aveam cum să fie privită altfel decât cu ochi buni.

Per total filmul e bun, te relaxează și te distrează, pleci cu zâmbetul pe buze din sala de cinema și cu satisfacția că n-ai irosit timpul aiurea. Într-una dintre multele secvențe în care Jack Sparrow e aproape să moară am râs cu lacrimi, aproape că-mi făceam griji c-am deranjat pe cineva în jurul meu, dar toată lumea se ținea cu mâinile de burtă de la râs. Dialogurile sunt foarte bune, zici că întreg scenariul a fost scris de niște pirați bețivi.

Noii protagoniști (pe lângă Jack, desigur) sunt Henry Turner, copilul-care-nu-mai-e-de-mult-copil al lui Will și Elizabeth și Carina Smyth care, cu excepția bustului voluminos, e fix Keira Knightley din primul film. Henry e ceva mai pămpălău și mai naiv ca ta-su, crede în legende, mituri și povești despre curajul desăvârșit al unui pirat bețiv (da, același Jack Sparrow) și pare că singurul lui scop în viață e să-l salveze pe Orlando Bloom de pe nava care-l ține captiv în urma unui blestem; informații care apar undeva în filmul al treilea din serie, dar care nu-s neapărat necesare pentru a-l înțelege pe cel de față.

Povestea în sine e cam aceeași cu fiecare film, exact ca-n seria Fast and Furious, deci nu te aștepta la ceva măreț din punctul ăsta de vedere. Finalul mi-a adus aminte de Gardienii Galaxiei Vol 2, doar că derulat pe repede-înainte. Johnny Depp e la fel de bun ca de fiecare dată în rolul care l-a consacrat, e amuzant, e una cu personajul și cred că dacă n-ar mai avea parte de roluri precum ăla din Transcendence ar fi un actor cu mult mai bun.

Orlando Bloom are o secvență mai mult decât cea pe care o poți vedea în trailer, în timp ce Keira Knightley apare la fel de mult ca Mark Hamill în episodul VII din Star Wars. Dar probabil că te așteptai la asta dacă ai ceva experiență cu filmele de la Hollywood, pentru că de obicei așa se întâmplă și pentru că oamenii ăia care nu prea însemnau nimic pe piață cu vreo 15 ani în urmă acum costă o avere.

În fine, sunt unele secvențe destul de întunecat filmate și cred că dacă n-ai un ecran care să te ajute s-ar putea să pierzi niște detalii; pe mine m-a ajutat IMAX-ul din punctul ăsta de vedere. Apropo de IMAX, e o secvență pe mare cu niște rechini-zombie sau ceva asemănător, e incredibil cum arată imaginile alea pe un așa ecran, în slow motion 3D; cel mai bun moment al filmului din punct de vedere vizual!

Tagged in:, ,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.