Spuneți-mi că nu sunt singurul care, orice-ar face, îl asociază pe Zac Efron cu puștiul ăla din filmul High School Musical! Adică știu c-a mai jucat și în alte filme, personal mi-a plăcut de el în Charlie St. Cloud, dar orice-aș face nu-l pot dezlipi de imaginea aia. Și uneori am senzația că nici el n-ar vrea așa tare (spre deosebire de Miley Cyrus, care-a făcut tot posibilul s-o arunce la gunoi pe Hannah Montana), căci face ce face și tot la muzică se întoarce; și la povești inspiraționale pentru tineri.
Regizorul Max Joseph îi aduce aminte lui Zac de rolul pe care l-a avut cândva, ajutându-l în același timp să conștientizeze faptul c-a mai crescut puțin. Personajul său, Cole Carter, este un DJ local undeva în zona întunecată a Hollywood-ului, aspirant la o viață lipsită de griji, dar plină de satisfacții de orice natură. Cole și gașca sa nu au nicio problemă în a-și etala stilul de viață deloc model, fiind mari pasionați de petreceri, dar și consumatori de substanțe pe care n-ar trebui eu să le numesc acum și aici.
Atunci când realizează că petrecerile săptămânale la care este DJ nu vor fi de ajuns pentru acea viață perfectă pe care o visa, Cole își încearcă norocul la un nivel superior. Îl cunoaște pe James (Wes Bentley), un DJ cu experiență care urmează să-l ajute să facă pasul în liga mare. Romanțele din HSM se păstrează, doar că la un alt nivel, iar Cole se îndrăgostește de prietena lui James, Sophie (Emily Ratajkowski), declanșând astfel un fel de efect domino.
Filmul We Are Your Friends (căci despre el tot vă spun aici) este o destrăbălare muzicală învăluită de o serie de efecte audio foarte bune. Adică e de bine ce tocmai am zis, ca să nu existe confuzii. Cole își petrece timpul încercând să găsească melodia perfectă, iar pentru acest lucru se leagă de aproape fiecare detaliu din jur. Sunt unele elemente de care te prinzi și pe care știi că le va folosi ulterior în remixul său de final (exemplu fără spoiler: la un moment dat înregistrează cu telefonul o monedă care se învârte pe o masă), însă sunt și multe alte detalii care mie, personal mi-au scăpat.
Spre deosebire de HSM (dacă tot fac referire la el), Vibrează cu mine nu e chiar un film pentru puști; adică are o interdicție de vârstă de 15 ani. Se vorbește adesea despre substanțe halucinogene, are parte de vulgarismul lui și necesită o oarecare maturitate care să înțeleagă dramele din spatele muzicii. În rest, în România apare pe 4 septembrie, adus de Freeman Entertainment.
0 Comentarii