Malaezu.ro

Nu e bine să superi internetul!

În urma primei ediţii a sezonului 5 din Românii au talent colegele bloggeriţe Adriana Şandru şi Raluca Cojocaru au adresat fiecare câte o scrisoare publică Mihaelei Rădulescu, respectiv Andrei, prin care şi-au exprimat nemulţumirile, părerile. Articolele cu pricina nu au fost de fapt pentru cele două jurate, nici măcar pentru trustul PRO, nu au fost pentru jurnaliştii care s-au bucurat că acum au ce să scrie şi nici pentru noi, ceilalţi de pe internet. Articolele au fost adresate mai degrabă comunităţilor offline, nu online, şi au avut un mesaj destul de clar.

Uitaţi-vă bine la poza din acest articol. Am pus-o mai jos mai mare, ca să vedeţi. Nu e vorba nici de Smiley, nici de Bartoş, nici de Mihaela. Undeva jos, în colţul din stânga, apare hashtagul #romaniiautalent.

featured image

Activitatea de pe Twitter de aseară a fost una senzaţională, cum rar poţi vedea în România. Conferinţele Biz şi Evensys aduc pe Twitter comunitatea bloggerilor din ţară, însă nu şi restul internauţilor. PRO TV a mai încercat treaba asta şi pe vremea emisiunii din junglă, însă hashtagul #suntcelebru nu a prins nici pe departe aşa cum s-a dorit. Eu şi Victor Dulu am sesizat treaba asta, ba mai mult, am primit şi răspuns din partea contului de Twitter al PRO TV.

 

Reacţiile stârnite pe internet de cele două articole amintite mai sus sunt foarte multe şi continuă să apară chiar şi acum. Între timp, Klaus Iohannis a mulţumit comunităţii sale de pe Facebook pentru cele peste 1.5 milioane de like-uri. Dincolo de Ocean, în State, Obama tocmai ce-a citit şi comentat câteva twitturi răutăcioase despre el, asta după ce cu ceva timp în urmă participa la o sesiune de Q&A transmisă live pe Youtube, cu câţiva vloggeri ai Americii.

Internetul mişcă şi trăieşte; online-ul a devenit deja, cel puţin în occident, o unitate de măsură semnificativă. În România încearcă, se zbate să iasă la suprafaţă şi să se facă auzit. Într-o mai mare sau mai mică măsură, a ales un preşedinte. Dar dacă nu se ţine cont de social media, de oamenii care postează pe reţelele sociale, de părerile lor, atunci oamenii ăia se vor supăra; şi toate atacurile de care se bucură Mihaela Rădulescu azi vor fi doar începutul.

O zic cu căldură şi prietenie, nu comunităţii online, căci ea înţelege cum funcţionează treaba asta. Ci celor de dincolo de monitoare, de telefoane şi tablete. Nu e bine să superi internetul, pentru că vom ajunge într-un punct în care internetul te va ţine în viaţă. Şi dacă internetul e supărat pe tine…

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

2 Comments

 1. Victor Dulu

  14 martie 2015 - 12:55 pm
  Răspunde

  Lucrurile se misca daca incerci, iata ca Pro-ul a facut o miscare importanta in social media si de ce nu in televiziunea de azi.

  • Alexandru Ion

   14 martie 2015 - 12:57 pm
   Răspunde

   Să adaugi un hashtag pe ecran nu e foarte greu; e un pas înainte, corect, însă eu sunt curios cum vor răspunde (sau dacă o vor face) reacţiilor venite vizavi de Mihaela Rădulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.