Malaezu.ro

Ar fi păcat să ratați prima conferință internațională dedicată industriei muzicale din România

Mă tot deplasez pe la diferite conferințe în ultimii ani. Am atins mai multe subiecte, dintre care unele despre care mă gândeam eu inițial că n-au nicio legătură cu ce fac eu, cu social media și bloggingul. Adică am fost – chiar de două ori – la Food Bloggers și am înțeles că trebuie într-adevăr să existe o relație solidă între partea practică, și anume gătitul, și promovarea acesteia în mediul online.

Apoi văd treaba asta despre prima conferință internațională dedicată industriei muzicale din România. Și-s mai multe cuvinte cheie aici care mi-au atras atenția: prima, de exemplu. Ăsta ar fi un motiv să n-o ratați, chiar dacă sună puțin irelevant în primă fază.

Avem apoi conferință, adică exact acel mediu care pe mine m-a atras teribil în ultima perioadă și de unde învăț tot felul de chestii faine și cunosc mulți oameni interesanți. Internațională știți ce înseamnă, da? Adică vor fi acolo invitați de prin alte țări, gen Frank Hessing, Götz Schneider-Rothaar și Thorsten Freese. Iar dacă dați un click pe numele lor o să aflați exact cine sunt și cu ce s-au remarcat în viața asta, căci sunt lucruri care chiar impresionează.

Mai departe avem industrie muzicală. Ăsta-i un domeniu pe care destul de puțini îl înțeleg, dar pe care îl apreciem cu toții. Că ascultăm fiecare dintre noi muzică cel puțin o dată pe zi, cât suntem pe drum, la birou sau acasă, și știm că fără partea aia complicată din spatele pieselor preferate ele n-ar mai putea exista. Tocmai d-aia cred că-i un motiv foarte bun să mergeți la conferința asta, pentru că aveți ocazia să înțelegeți mai multe despre industria muzicală.

Ultimul, dar nu cel din urmă cuvânt e România. Și n-o zic din patriotism aici. Eu, când m-am apucat de blogging și am vrut să înțeleg fenomenul m-am raportat în primul rând la cum este el regăsit în România. Pentru că aici locuiesc și aici vreau să mă dezvolt; deci aici trebuie să-l înțeleg. Exact așa e și cu muzica, și cu oricare alt domeniu pe care vrem să-l stăpânim. Iar atunci când un astfel de eveniment se petrece foarte aproape de noi, chiar cred c-ar fi păcat să-l ratăm.

Pe lângă toate astea, asta ar fi și lista provizorie de speakeri, peste care vă invit s-aruncați un ochi, c-o să vă placă ce găsiți acolo. Aici aveți și taxa de participare, dar țineți cont că momentan este early bird, deci dacă vă decideți să cumpărați până pe 31 ianuarie o să puteți profita de treaba asta. Nu pot să nu închei cu precizarea asta, făcută din suflet și plin de mândrie, și anume că partener media al evenimentului este Kooperativa 2.0.

Mastering the Music Business are loc în zilele de 16 și 17 februarie la Hanul Gabroveni din București.

(sursa foto)

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.