Malaezu.ro

Opt lucruri lipsite de spoilere despre Star Wars: The Force Awakens

Știați că a apărut o extensie pentru Chrome care blochează toate articolele care fac referiri (cât de mici) la Star Wars? Așadar, dacă o aveți activată nu veți putea citi articolul ăsta. Dar cum v-ați apucat deja de el, vă spun că vă puteți liniști, nu voi da nici urmă de spoiler. Deci, da, filmul e bun; foarte bun! Aveam niște dubii cu privire la colaborarea dintre Lucas și Disney, dar s-au dus.

1. Noul robot, BB-8 e mai simpatic ca R2-D2. E mai uman, empatizează mai bine cu restul personajelor, se vede mâna celor de la Disney în felul în care e construit; ca personaj, zic, nu ca piese.

2. Filmul are cele mai bune efecte vizuale din serie. Desigur, nu putem compara anul 2015 cu anul 1977, chiar dacă și la acel moment filmul a revoluționat industria. Cel mai mult mi-au plăcut confruntările dintre navele de luptă, urmăririle și manevrele periculoase făcute de piloți. Imax le intensifică valoarea incredibil de tare!

3. Kylo Ren nu e, totuși, Darth Vader. Vedem din trailer cât de mult încearcă să-și imite mentorul, la un moment dat chiar pare că se închină vechii căști a lui Anakin. Cu toate astea, Ren nu se apropie de răutatea lui Vader, de teama pe care o insufla acesta. Și nu respiră greu.

4. Episodul VII e mai mult despre seria originală. Cred că dacă nu s-ar fi făcut a doua serie de trei filme (episoadele I-III) nu s-ar fi supărat nimeni. Nu conta c-ar fi fost așteptarea mai lungă, pe mine mă bucură să văd că a șaptea parte se întoarce la spiritul original Star Wars, lăsând în urmă excesul de CGI și concentrându-se pe confruntările intergalactice.

5. Se vede implicarea Disney. E de bine; serios că e de bine! Se vede spiritul Disney în replicile acide, în niște dialoguri spumoase și câteva glumițe bine plasate. E felul ăla al lor, n-ai cum să nu-l recunoști.

6. Daisy Ridley e o tipă foarte mișto! Actrița care îi dă viață lui Rey e la (atenție!) primul ei film. Are un accent care pe mine m-a cucerit, o prezență fermecătoare, dar impunătoare în același timp și cred că va avea un viitor mare la Hollywood. Plus că personajul ei pare să dezvolte o poveste pe care eu abia aștept să o descopăr în filmele viitoare.

7. Am aflat și la ce e bună sabia aia laser cu trei tăișuri. Zău că nu-i vedeam rostul din trailer și mă gândeam că mai rău încurcă. Practic, Ren știe s-o folosească astfel încât chiar să-l ajute în luptă. Vai, cât am așteptat să mai văd un duel al săbiilor laser!

8. Știați că în spatele lui C-3PO se află singurul actor care a jucat în toate filmele Star Wars? El, R2 și Chewbacca sunt personajele acelea pe care ți le dorești în toate filmele, indiferent de subiect. Mi-ar plăcea să-i văd pe BB-8 și R2-D2 făcând echipă în filmele următoare și realizând ceva măreț. Cred c-ar merita asta.

Gata. Asta a fost. Fără spoilere. În rest, tot ce știți deja: acțiunea se petrece la 30 de ani de la sfârșitul evenimentelor din „Return of the Jedi”, Han Solo, Prințesa Leia și Luke Skywalker revin pe marele ecran, iar Galaxia nu e așa pașnică precum am crede noi. Ordinul Întâi, condus de Kylo Ren încearcă să distrugă Rezistența, în spatele căreia se află Generalul cu sânge regal Leia. Solo și Chewie sunt prinși la mijloc într-un conflict de care încercau să scape, în timp ce noii protagoniști, Rey și Finn încearcă să-și găsească un drum în viață.

Din 18 decembrie; distribuit de CineForum; Star Wars: The Force Awakens; nu-l ratați, zău așa!

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.