Malaezu.ro

Originile celor patru fantastici

Cred că așa trebuia să se numească filmul lui Josh Trank, noul Fantastic Four al celor de la Marvel. Dacă filmul realizat acum zece ani în jurul Celor Patru Fantastici a fost o adevărată dezamăgire (chiar una în două părți), pare însă că producția din 2015 e ceva mai bună. Nu suficient de bună încât să se ridice la nivelul fraților mai mari din Avengers – incluzând aici filmele individuale ale lui Tony Stark ori Steve Rogers -, însă superioară primelor încercări.

Noii Fantastici sunt ceva mai diferiți față de ce-mi aduc eu aminte din desenele copilăriei, dar tind doar să cred că n-am citit eu benzile desenate care trebuie. Deși am crescut cu un Reed Richards matur și un Johnny Storm caucazian și blond, remake-ul curent ne prezintă mai degrabă niște puștani care-și descoperă vocația în contextul unui accident nebunesc.

Desigur că intelectul superior al lui Reed (interpretat de această dată de tânărul Miles Teller) este păstrat, alături de trăsăturile de caracter ale fiecărui protagonist. Stilul de viață ușor extrem și extreovertit al lui Johnny (portretizat de actorul de culoare Michael Jordan) rămâne o constantă, asemeni aurei de băiat dur ce se așterne în jurul lui Ben Grimm (Jamie Bell) și de maturitatea Femeii Fantastice – o Susan Storm adusă la viață de Kate Mara, actrița devenită celebră în urma serialului House of Cards.

Idila dintre Sue și doctorul Victor Von Doom (ceva mai chipeșul Toby Kebbel, față de Julian McMahon, cel care i-a dat viață doctorului în urmă cu zece ani) rămâne și este din nou întreruptă de apariția lui Reed, însă trebuie să recunosc că mă așteptam să fie puțin mai mult exploatată. Dr. Doom, unul dintre villain-ii emblematici universului Marvel are parte de o poveste destul de scurtă și parcă, în comparație cu restul acțiunii filmului, ușor nesemnificativă.

Noul Fantastic Four reflectă mai mult asupra originilor celor patru super-eroi și se axează pe legăturile create între ei de-a lungul timpului, din vremea unor copilării dificile și până în momentul apogeului lor ca echipă. Spre deosebire de filmul din 2005, care n-ar fi trebuit să continue, firul narativ al remake-ului de față mă face să sper la un Fantastic Four 2 destul de bun; asta, desigur, dacă origin story-ul actual va fi înlocuit de o poveste cu ceva mai multă acțiune, care să permită conturarea și altor personaje în jurul protagoniștilor.

Per total, Cei patru fantastici îi un film destul de bun, care lasă loc unei continuări mult mai bune. Deși nu se ridică la nivelul producțiilor realizate de Marvel în colaborare cu Disney, o comparație cu filmul din 2005 îl plasează cu mult deasupra aceluia. În cinematografele patriei intră începând cu 7 august, distribuit de Odeon Film.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.