Malaezu.ro

Am văzut Overlord, filmul cu naziști zombie produs de J.J. Abrams

Overlord are trei ingrediente esențiale care l-au urcat undeva sus de tot în topul filmelor pe care voiam să le văd toamna asta: naziști, zombie și J.J. Abrams. În afară de asta și de câteva informații de bază despre Operațiunea Overlord din Al Doilea Război Mondial nu știam prea multe, îmi doream doar să se ia în serios și să nu rezulte în final o parodie.

Înainte să intru în detalii voiam să punctez faptul că la finalul filmului am avut senzația c-am văzut două producții diferite. Overlord a început super bine, cu un carton pe care scria că-i interzis minorilor, lucru pe care ar fi bine să-l iei în considerare dacă ai sub 18 ani și vrei să mergi la cinema la filmul ăsta.

A continuat cu aterizarea forțată a aliaților într-o provincie franceză în cadrul operațiunii ce dă și numele filmului. Cadrele astea sunt filmate excelent, iar scenariul e scris în așa fel încât să construiască atent povestea și personajele, într-un ritm lent, dar plin de tensiune. Asta, plus faptul că-i un film horror, deci o să ai parte de niște jump scare ok (unele previzibile, dar nu deranjante) și mult sânge.

Asta ar fi în prima jumătate de film care, repet, e mișto, mi-a plăcut mult. Apoi nu mi-a mai plăcut așa mult, cum ar zice Hagi. În peisaj apare Chloe, care vine la pachet cu niște clișee ușor sâcâitoare. Știi genul ăla de decizii proaste pe care doar personajele unui film prost le pot lua? Eh, sunt multe aici.

Totul pentru ca în final, din dorința de a arăta prea mult, ecranul cinematografului să fie ocupat de niște naziști zombie care mie mi-au dat impresia că au fost făcuți la mișto. Eu unul aș fi optat pentru o abordare de gherilă, dacă vreau să văd machiaje bune mă uit la un film Marvel.

Dar dacă nu te deranjează, ba chiar aștepți cu sufletul la gură să-l vezi pe mort în toată spledoarea lui, așa cum așteptam eu în copilărie finalul de la Terminator doar ca să văd robotul, atunci filmul ăsta nu-i chiar așa rău. Tot la puncte bune aș vrea să amintesc de rolul lui Pilou Asbæk, pe care-l știi drept Euron Greyjoy în Game of Thrones.

Mie unul, însă, mi-a lăsat un gust amar finalul, poate și pentru că începutul filmului a ridicat nivelul destul de mult. Altfel, dacă nu te-au convins argumentele care includ naziști, zombie și pe Abrams nu cred că te va convinge altceva.

Tagged in:,
Despre 
Blogger aici, social media editor la Kooperativa 2.0, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber mai sunt și student la social media.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.