Malaezu.ro

Am participat la primul campionat de Nerve din România

Nu știu dacă sunteți la curent cu ce înseamnă Nerve, așa c-o să vă explic pe scurt: e o carte pentru adolescenți apărută în 2012 care a devenit super cunoscută patru ani mai târziu, când regizorii Henry Joost și Ariel Schulman s-au decis să facă un film după ea.

Nerve e numele unei aplicații fictive de mobile care are la bază tot felul de provocări date de utilizatorii pasivi celor activi. Adică unii sunt observatori, alții jucători (watchers și players în varianta originală), iar primii îi provoacă pe ceilalți la diverse chestii în funcție de nivelul de popularitate atins (adică de numărul de spectatori pe care-l au). Partea interesantă e că aplicația se conectează la absolut toate datele pe care le-ai oferit tu vreodată online (cam ce face și Google de altfel) și știe despre tine exact ce nu-ți place să faci; gen dacă ai pus vreodată vreo poză pe Facebook dintr-un turn, cu descrierea că ai rău de înălțime, Nerve știe asta și o să te provoace fix în direcția asta.

Bun, ideea asta e mișto la început, că ai provocări d-alea în care trebuie să pupi un străin sau să-ți arăți fundul la cameră, dar pe măsură ce jocul evoluează lucrurile o iau razna. Filmul e mișto, am crezut că l-am văzut pe tot din trailer (da, eu am o problemă cu trailerele care spun povestea unui film și totuși continui să mă uit la ele), dar nu e așa. E deja prin cinema, go for it!

Revenind, distribuitorul Freeman Entertainment a organizat un fel de campionat de Nerve foarte tare cu probe care să nu implice totuși chestii în afara legii. Mi s-a părut excelentă ideea, ba chiar am zis c-ar fi fost o oportunitate pierdută dacă nu s-ar fi aplicat cu ocazia filmului ăsta. Am ales să fiu jucător activ fără să stau pe gânduri. N-am ajuns printre finaliști, dar experiența a fost de vis.

Cred că oricine se va gândi, nu neapărat în România ci mai ales în State, să cumpere niște drepturi pentru Nerve și să facă un show tv sau ceva asemănător o să dea o super lovitură. Cât timp provocările sunt în limita legii și a normalului, cred că ideea aplicației e foarte bună, plus că oferă interacțiune între toți jucătorii ei, activi sau pasivi.

Plus că-mi plac super mult evenimentele de genul și, chiar dacă eu mă duc cu gura mare că vreau să câștig (că asta vreau de fiecare dată), mereu iese cu super distracție și cu un pahar de whiskey mai mult decât ar fi cazul.

Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.