Malaezu.ro

Pierce Brosnan este „Spionul de noiembrie” într-un joc sumbru al unei realităţi actuale

Fostul James Bond, Pierce Brosnan, se întoarce în hainele de spion (care implică mai mult sau mai puţin, costume elegante, ceasuri scumpe şi o flexibilitate desăvârşită) pentru o ultimă?! misiune. De această dată însă agentul 007 e înlocuit de Spionul de noiembrie, un fost agent CIA care se întoarce în sistem pentru a deconspira bazele unui conflict vechi de zeci de ani. Realitatea din The November Man prezintă un conflict autentic între forţele americane şi cele ruseşti.

Lazar Ristovski este Arkady Federov, omul politic ce se pregăteşte să devină noul Putin al Rusiei. Principalul favorit în cursa pentru fotoliul de lider al statului, Federov este presat de un trecut sumbru, plin de decizii şi de momente critice în calea ascensiunii sale. Hotărârea sa de a se elibera într-un fel ori altul de acest trecut şi necesitatea guvernului american de a afla care sunt secretele unuia dintre cei mai puternici oameni din lume îl aduc în joc pe Peter Devereaux (Pierce Brosnan), fost agent CIA.

Misiunea sa de a găsi iar mai apoi de a proteja un martor cheie într-un conflict vechi de câteva zeci de ani, pe Alice Fournier (Olga Kurylenko), se dovedeşte însă a fi mai complicată decât o prezentau notiţele de pe hârtie. Devereaux are să se confrunte nu doar cu interesele lui Federov, care trimite un asasin profesionist pe urmele lui Alice ci şi cu intrigile şi jocurile de culise din interiorul CIA. Urmează aşadar să îl revadă pe David Mason (Luke Bracey), fostul său elev şi prieten, omul pe care l-a instruit şi l-a ajutat să devină un agent de bază în sediul organizaţiei americane.

Aşa cum este de aşteptat pentru un film ce implică spioni, nu poţi şti exact cine ce rol are până în ultimele secvenţe ale poveştii. Interesele ascunse îi transformă pe cei buni în oameni răi în timp ce sentimentele pot aduce la lumină caracterele întunecate. Într-un conflict actual între statul american şi cel rus ce are ca punct de plecare o veche conspiraţie pe teritoriu cecen, cele trei facţiuni care se confruntă (CIA, Federov şi Devereaux) nu au nicio reţinere în a oferi publicului tot ce au mai bun. Filmul conţine secvenţe explozive (literalmente), urmăriri la volan, multe scene de luptă corp la corp, conţine tensiune şi adrenalină şi te face să realizezi rapid că într-un astlfel de joc sentimentele reprezintă veriga cea mai slabă.

Obişnuiam să îţi spunem spionul de noiembrie pentru că după ce treceai tu, nimic nu mai rămânea in viaţă. Cuvintele adresate de Hanley (Bill Smitrovich) lui Devereaux sintetizează perfect efectul pe care fostul agent îl are asupra misiunilor în care se implică. Nume de cod: Spionul de noiembrie este adaptarea romanului lui Bill Granger, There are no Spies, şi este distribuit în România de Freeman Entertainment începând cu 10 octombrie. Am să închei cu deja obişnuitul trailer şi cu o scurtă concluzie personală, trei motive pentru care îţi recomand filmul ăsta: Pierce Brosnan în rolul de spion m-a făcut deja să mă întreb dacă nu cumva actorul este un spion sub acoperire, şi nu invers, Olga Kurylenko are rolul unei femei pe care toţi bărbaţii o vor, dar nimeni n-ar vrea să se încurce cu ea, iar politicianul Federov este un arhetip senzaţional, cuprinzând în caracterul său postura rusească, flerul tipic mafiei siciliene şi trăsăturile definitorii unui dictator oriental.

Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.