Malaezu.ro

Pixeli pe marele ecran

Cam asta a fost și cu noua tehnologie, ecranele Imax, 4DX-urile sau mai știu eu ce descoperire revoluționară. Bun venit înapoi în perioada jocurilor de tip arcade, a exploziei lui Pac-Man și a socializării din sălile de jocuri. Pentru generația care a crescut cu astfel de jocuri, Pixels reprezintă un omagiu adus unor amintiri nemuritoare, în timp ce noul public al marelui ecran o să regăsească pe parcursul filmului gloria și frumusețea unei epoci apuse. Ah, iar pe Adam Sandler îl găsim într-un rol ce i se potrivește cu mult mai bine față de precedentele comedii romantice pe care le-a încercat.

Povestea din Pixels începe în mileniul trecut, atunci când puștiul Sam Brenner este învins în cadrul unui concurs de jocuri de tip arcade de campionul Eddie Plant. Confruntarea dintre cei doi, alături de alte înregistrări realizate în timpul competiției sunt trimise de NASA în spațiu, acolo unde ajung pe mâinile unei rase extraterestre. O interpretare greșită asupra mesajelor terestre, iar amicii din altă galaxie ajung să invadeze Terra, provocând-o astfel la un duel în gaming.

Între timp, varianta adultă a lui Sam (Adam Sandler) își trăiește viața instalând televizoare și console video, încercând un flirt subțire cu o mamă părăsită de soț și stând la bârfe cu bunul său prieten din copilărie, actualul președinte al Statelor Unite. Atunci când criza se instaurează asupra Americii, președintele Will Cooper (Kevin James) îi convoacă de urgență atât pe Sam cât și pe Violet Van Patten (Michelle Monaghan) pentru a remedia situația.

Urmează acea reuniune a prietenilor din copilărie care-și petreceau tot timpul jucându-se jocuri video, dar și o comparație plină de umor între drumurile urmate de aceștia. Dacă Sam, un amator al jocurilor de tip arcade nu a prea reușit în viață, iar prietenul său Ludlow (Josh Gad) și-a ocupat timpul devenind vânător al conspirațiilor, Will Cooper a ajuns un șef de stat atipic. Rivalul Eddie Plant (Peter Dinklage) a sfârșit arestat, însă urmează să revină în atenția publicului și să ajute la salvarea lumii.

Incursiunea prin jocurile video ale secolului trecut este una plină de umor, dar și de nostalgie. Pe lângă prezența faimosului Pac-Man pe marele ecran, una dintre aparițiile ce m-au impresionat este aceea a celebrului personaj Q-bert. Filmul este compus dintr-o multitudine de momente comice, de replici îndrăznețe și, așa cum spuneam, de rememorarea unei copilării frumoase.

Pixels reprezintă o surpriză plăcută, însă una la care nu mă așteptam. Sandler revine pe marele ecran într-un rol ce pare că în sfârșit i se potrivește și, chiar dacă în cele din urmă sărută fata, trece peste toate acele clișee impuse de producțiile anterioare. Politica mondială are parte și ea de momentele ei de parodie, atunci când conducătorii Statelor Unite și ai Marii Britanii se întâlnesc pentru a discuta destinul omenirii.

Efectele vizuale (în special cele 3D) sunt foarte, foarte bune, iar coloana sonoră aduce în prim plan câteva melodii ce vă vor face să loviți ușor cu piciorul în podeaua sălilor de cinema. Filmul regizat de Chris Columbus apare în România vineri, 24 iulie, distribuit de InterCom Film, iar trailerul subtitrat vă așteaptă mai jos:

Despre 
Blogger aici, social media editor la Kooperativa 2.0, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber mai sunt și student la social media.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.