Malaezu.ro

Creatorii Pokemon GO au anunțat că următorul joc al seriei va fi cu Harry Potter

Ieri am văzut în RATB unul dintre ultimii jucători de Pokemon GO din România, asta după ce jocul ăsta a devenit rapid în urmă cu un an cel mai descărcat joc de mobile din istoria Statelor Unite, cu vreo 21 de milioane de jucători într-o săptămână doar acolo și peste 750 de milioane de descărcări în primul an.

Inclusiv eu am fost destul de implicat în toată povestea asta la momentul respectiv și am scris chiar și un ghid pentru începători. Din păcate Pokemon GO a picat în capcana succesului venit peste noapte și nu a reușit să țină pasul cu nevoile utilizatorilor lui; astfel, după mult timp în care n-a venit cu niciun update major oamenii care cereau apăsat să fie implementate battle-uri, un sistem de schimburi între utilizatori și noi generații de pokemoni s-au plictisit și l-au abandonat. Între timp jocul a venit cu mai multe noutăți, unele chiar utile pentru dezvoltarea sa, însă hype-ul generat de momentul de glorie trecuse de mult.

Acum Niantic a confirmat că lucrează la un nou joc similar, bazat de această dată pe universul lui Harry Potter, Harry Potter: Wizards Unite. Zvonurile pe tema asta sunt ceva mai vechi, însă au fost mereu negate până la momentul emiterii primului comunicat oficial. Găsești tot materialul aici, dacă vrei să-l studiezi mai atent. Pe scurt Niantic va folosi același sistem de realitate augmentată pentru jocurile mobile, Ingress, pentru a aduce la viață de data asta magia din lumea celui mai faimos vrăjitor din istorie. În comunicat ei în zic în felul următor:

Prin intermediul jocului Harry Potter: Wizards Unite jucătorii care au visat să devină vrăjitori în viața reală vor avea în sfârșit șansa să se bucure de experiența universului magic creat de J.K. Rowling. Jucătorii vor învăța vrăji explorând zone reale din cartierele sau orașele vecine pentru a descoperi și a se lupta cu bestii legendare și pentru a face echipă cu alți utilizatori în încercarea de a doborî inamici puternici.

Ok, descrierea asta sună foarte mișto, depinde și cum e pusă în practică. Eu abia aștept să văd un nou val de oameni care merg pe stradă cu telefonul în față încercând să facă vrăji și să se lupte cu diverse creaturi magice. Din ce îmi dau seama se pare că jocul o să treacă puțin dincolo de povestea clasică a lui Harry Potter și se va axa mai mult pe lumea magică din jurul său, precum și pe noua serie de filme dedicate acesteia, Fantastic Beasts. Ceea ce nu-i neapărat un lucru rău, ba din contră.

Sper ca jocul să vină cu un sistem de sortare pe case (în genul celor trei echipe din Pokemon GO) în care fiecare să aibă avantajele ei: gen Ravenclaw primește mai multă experiență, Griffindor poate învinge mai ușor inamicii, etc. A, și îmi doresc foarte tare să pot obține boabe magice de fasole cu care să îmi cumpăr chestii. Și sunt curios de mor cum va fi implementat sistemul de învățare de vrăji.

Deși nu are o dată oficială de lansare, Harry Potter: Wizards Unite va fi disponibil cel mai probabil undeva în a doua jumătate a lui 2018. Adio, viață socială!

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.