Malaezu.ro

Care-i treaba cu noul joc Pokemon: Sun & Moon

Chiar dacă s-a terminat acum mult timp toată agitația cu Pokemon Go, îmi permit să mai exploatez o dată subiectul. Doar că de data asta schimb device-ul și mă mut de la smartphone la consolă. Pokemon: Sun & Moon e jocul care aniversează 20 de ani de la prima apariție pe piață a pokemonilor, în ’96.

E gândit exclusiv pentru Nintendo 3DS și împărțit în două jocuri aproximativ identice, cu câteva diferențe în materie de pokemoni. Cei care se ocupă de jocurile Pokemon au o tradiție în publicarea simultană a două jocuri în care diferențele să fie constituite de pokemonii unici ce pot fi găsiți doar într-un joc sau în altul, dar și de pokemonul legendar (un fel de boss final).

Pokemon: Sun & Moon aduce a șaptea generație de pokemoni, adăugând pokedexului 81 de specii noi și ajungând la numărul total de 802 pokemoni. Cei doi legendari sunt Solgaleo (Sun Edition) și Lunala (Moon Edition), iar partea interesantă a celor două jocuri e că se întâmplă în fusuri orare paralele (dacă-mi e permisă exprimarea). Adică atunci când afară e lumină, e ora 14, în Pokemon Sun e soare, iar în Pokemon Moon e întuneric; și invers pentru perioadele de noapte, gen ora 22.

E primul joc Pokemon care duce acțiunea din zona urbană într-un arhipelag gândit după asemănarea Insulelor Hawaii. O altă premieră o reprezintă faptul că acum personajul vostru se poate deplasa cu ajutorul pokemonilor (călare pe un Tauros pe uscat, pe un Lapras pe mare sau, preferatul meu, pe un Charizard în aer). A fost introdus și sistemul competițional de 4 playeri, care implică 4 jucători a câte 3 pokemoni fiecare; o confruntare se termină atunci când primul player își pierde toți pokemonii, iar câștigător e declarat cel care are cei mai mulți pokemoni rămași sau a eliminat cei mai mulți adversari.

Bineînțeles că jocul n-o să prindă la fel de tare ca Pokemon Go (sau măcar pe-aproape), nici măcar pe perioadă scurtă. Dacă sunteți fani ai fenomenului atunci cred c-ar trebui să-i dați o încercare, atât pentru că respectă principiile de bază ale unui joc Pokemon (spre deosebire de PGO care avea super multe lipsuri și compensa doar pe parte de AR), dar și pentru că aduce elemente noi, printre care cele prezentate mai sus.

Apropo, să știți că Pokemon dezvoltă în paralel și o serie animată începută acum 19 ani cu Ash, Pikachu și restul echipei. Au ajuns la sezonul 20, Ash e în continuare protagonist alături de Pikachu, dar ceilalți pokemoni sunt înlocuiți pe măsură ce trec sezoanele și se schimbă generațiile. Animația Pokemon: Sun & Moon are aproximativ același storyline cu jocul.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.