Malaezu.ro

Povestea celui de-al şaptelea fiu intră în cinematografe în ianuarie

Ultimul articol dedicat vreunui film pe care îl public în 2014 vorbeşte chiar despre primul film ce va lua cu asalt marile ecrane în 2015-le ce stă să-nceapă. Mărturisesc că îmi este extrem de greu să mă deconectez de amintirile plăcute ale copilăriei şi de vremurile în care citeam sub pătură în miez de noapte romanele lui Joseph Delaney din seria Cronicile Warstone. Anul care vine începe în forţă, aducând în cinematografe ecranizarea poveştii vraciului şi a ucenicului său într-un mult-aşteptat fantasy răsunător: Al şaptelea fiu.

Povestea vraciului devine de fapt o poveste de tranziţie atunci când toate învăţăturile sale trebuie să fie transmise mai departe către ucenicul său. Odată cu moartea tânărului Billy (Kit Harington), bătrânul Gregory (Jeff Bridges) este nevoit să găsească un nou ucenic căruia să-i lase moştenire tainele meseriei de vraci, dar şi care să îl ajute în confruntarea cu vrăjitoarea Mama Malkin (Julianne Moore).

Aventura lui Thomas Ward (Ben Barnes) începe odată cu viziunile pe care acesta le are despre un viitor nesigur şi plin de pericole întunecate. Al şaptelea fiu al unui al şaptelea fiu, Tom este convins că viitorul său este acela de vraci al Comitatului, astfel că acceptă călătoria deloc uşoară pe care vraciul i-o oferă. Într-un univers medieval în care demonii şi magia neagră sunt încă parte din peisaj, Tom face repede cunoştinţă cu latura întunecată a realităţii.

În ciuda unui avertisment bine venit de a se feri de vrăjitoare, proaspătul ucenic nu-şi poate controla sentimentele ce încep să încolţească în inima sa faţă de Alice (Alicia Vikander), o vrăjitoare învăluită în mister. Ucenicia sa este parcursă, de nevoie nu din alt motiv, într-un ritm alert în care secrete din trecutul atât al băiatului cât şi al maestrului său îşi fac apariţia; şi nu sunt singurele. Forţele întunericului sunt reunite sub comanda Mamei Malkin şi promit să aducă haosul în Comitat, astfel că luna de miere a lui Tom se transformă rapid în cea mai periculoasă misiune a vieţii sale.

Filmul regizat de Sergei Bodrov aduce în prim plan personaje noi faţă de universul exploatat de Delaney în romanele sale şi oferă noi destine eroilor creaţi de autor. Ecranizarea primului roman al seriei, Ucenicul vraciului, porneşte de la o intrigă comună cu romanul însă evoluează într-o direcţie diferită de pasajele cărţii. În ciuda unei dezamăgiri personale faţă de diferenţele majore între cele două poveşti, filmul Seventh Son este o apariţie reuşită pentru amatorii genului, însă poate fi şi o surpriză mai puţin plăcută pentru aceia care cunosc povestea romanelor ce stau la baza sa.

Mulţumirile mele se îndreaptă către distribuitorul Ro Image şi către Grand Cinema Băneasa care mi-au oferit posibilitatea să vizionez filmul. Al şaptelea fiu intră în cinematografe încă din primul weekend al noului an, începând cu 2 ianuarie.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.