Malaezu.ro

Povestea de Champions League de la Palatul Snagov

Povestea e următoarea: sponsorul UEFA Champions League, Heineken, a reușit să-l aducă în România pe Alessandro Nesta, fostul mare fotbalist al celor de la Lazio și AC Milan, câștigător de Liga Campionilor și campion mondial cu Italia în 2006. Adică un nume, nu așa orișicine. Asta după ce anul trecut, tot prin intermediul Heineken, la București a venit Ruud Gullit. Toată treaba asta s-a petrecut la Palatul Snagov, în seara în care mașinăria lui Pep Guardiola, Bayern Munchen, înfrunta magia echipei lui Messi, Barcelona; totul într-un context plin de bere bună. (sursa foto)

Se începe cu începutul; iar începutul e undeva într-un taxi așezat pe avarii la maringea Bucureștiului; Pantelimon. „Cu ce ziceți că vă ocupați?„, mă întreabă șoferul taximetrist. „Sunt blogger„, îi răspund. „Nu știu eu, mă, tată, ce-i aia.” Avea puțin din ticurile lui Nea’ Gigi, dar e ok, mi se părea chiar haios. „Scriu articole pe internet„, încerc eu să-i explic cât mai pueril cu putință. „Aa, deci vă pricepeți la internet? Fiți atent că am aici o tabletă, mi-au dat-o de la firmă, da’ nu merge internetu’ pe ea. Ia-o tu, mă, tată, și vezi dacă poți s-o rezolvi.

Oscilează între dumneavoastră și mă, tată, dar e haios, n-are cum să mă supere. Apuc tableta și i-o rezolv. Nimic grav, scot sim-ul, îl mai bag o dată, fac un update la hărți; ar trebui să meargă. Cel puțin până la prima curbă. Apoi s-a urcat Vlad Petreanu în taxi, așa că vă las cu povestea de pe blogul lui.

Palatul Snagov era cuprins de lumini verzui, iar la intrare panoul pe care era întipărit hashtagul #ChampionTheMatch ne aștepta să ne facem o poză. Nesta filma de zor. Pe pagina de Facebook Heineken găsiți toate filmulețele ce îl au ca protagonist pe fostul fotbalist. Berea era rece, bună și multă. Meciul stătea să înceapă, apăreau pronosticuri, se făceau tabere, fanii lui Bayern într-o parte, cei ai Barcelonei în cealaltă. Eu m-am așezat strategic la masa fanilor lui Real Madrid.

Începe jocul de șah dintre Pep și Luis Enrique. Barça are posesia, însă nu știe ce să facă cu ea. Piciorul lui Neuer pare că se desprinde de corp și parează un șut fantastic undeva în debutul partidei. Lewandovski nu ajunge la o centrare aproape perfectă, iar reprinza se termină fără gol marcat. Măcar berea era în continuare rece, bună și multă. Dar eu eram în continuare revoltat pe înfrângerea Realului din seara precedentă și nu concepeam ca Barcelona să câștige în fața nemților. Deși parcă simțeam ceva…

Bețele făcute special pentru selfie-uri se ridicau impunător pentru a mai anima atmosfera. Andi face și el un selfie care descrie perfect ce s-a petrecut în noaptea cu pricina: voie bună. Berea continuă să fie rece, bună și multă până prin minutul 75. Apoi se face imediat 2-0 pentru catalani, atât de repede încât n-am timp să vă povestesc de primul gol, căci Messi înfăptuiește dubla. Boateng Copacul cade în careu și meciul se termină cu 10 minute mai devreme. În prelungiri Neymar face 3-0, scor de neprezentare pentru bavarezi; însă rămâne prezența noastră, a tuturor, la Palatul Snagov.

Drumul de întoarcere se rezumă simplu prin cuvintele taximetristului: „Gata distracția, mă, tată? Ești obosit, este? Și, manechine a fost?

Heineken a reușit o performanță inedită, a organizat un eveniment frumos și a luminat în verde noaptea iubitorilor fotbalului spectacol: fie ei fani Barça, Bayern, Real sau Arsenal. Trebuia să zic ceva și de tunari, altfel n-aveam cum să mă simt împăcat cu mine. Și-oricum, nu-i problemă, îi batem în retur; Realul, zic; pe Juventus.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.