Malaezu.ro

Tot ce trebuie să știi despre Premiile Oscar 2022

În 2021 Premiile Oscar au atins o cotă a irelevanței greu de egalat, într-un moment în care pandemia era principala grijă a planetei și problema organizatorilor era cum să facă să nu ia elita Hollywoodului Covid. Îți mai aduci aminte vremurile alea? Insert here citat cu „eram fericiți și nu știam.”

2022 aduce Premiile Oscar într-un context pe care cu greu l-am fi putut anticipa, într-o perioadă în care războiul bate la ușa Europei și un dictator nebun ține neapărat să întoarcă societatea la începutul secolului XX.

Ceremonia de anul ăsta va rămâne în istorie nu pentru vreun câștigător anume, nici măcar pentru vreo altă gafă a organizatorilor, ci pentru o palmă aruncată de Will Smith lui Chris Rock în timpul evenimentului. Asta după ce Chris Rock, aflat pe scenă în momentul respectiv, a săvârșit vreo două glume destul de proaste despre soția lui Smith și despre boala de care suferă această, alopecia, care duce la căderea părului.

Will Smith a urcat pe scenă și a recreat celebra memă cu Batman care-l pălmuiește pe Robin, după care i s-a putut citi pe buze fraza „keep my wife’s name out of your f***ing mouth.

20 de minute mai târziu actorul a urcat din nou pe scenă, de data asta oficial, pentru a-și ridica premiul de la categoria Best Actor pentru rolul său din King Richard. Cu ochii în lacrimi Smith a oferit unul dintre acele discursuri care vor rămâne în istoria evenimentului, în care și-a cerut scuze pentru gest, dar nu și față de Chris Rock, justificând momentul ca fiind „for protecting the ones you love in a world where people expect you to sit back and smile.”

 

În altă ordine de idei, găsești mai jos câștigătorii principalelor categorii din acest an, iar dacă vrei lista completă te așteaptă accesând linkul ăsta.

Cel mai bun film: CODA
Cel mai bun regizor:
Jane Campion (The Power of the Dog)
Cel mai bun actor într-un rol principal: Will Smith (King Richard)
Cea mai bună actriță într-un rol principal:
Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye)
Cel mai bun actor într-un rol secundar: Troy Kotsur (CODA)
Cea mai bună actriță într-un rol secundar: Ariana DeBose (West Side Story)
Cel mai bun scenariu original: Belfast
Cel mai bun scenariu adaptat: 
CODA
Cel mai bun film de animație: 
Encanto
Cel mai bun film documentar: Summer of Soul (…Or, When the Revolution Could Not Be Televised)
Cel mai bun film internațional:
Drive My Car (Japan)
Cea mai bună melodie originală: No Time To Die (Billie Eilish)

 

CODA câștigă Best Picture într-un an în care suntem efectiv asaltați cu vești proaste, știri nasoale și evenimente tragice, sărind dintr-o pandemie în pragul unui război. Este cea mai bună alegere cu putință, filmul produs de Apple e despre optimism, despre vise împlinite, despre puterea unor oameni cu handicap (surdo-muți în cazul de față) de a câștiga în viață deși nu mulți le dădeau vreo șansă. Ți-l recomand neapărat pentru a te mai destinde puțin. Totodată Troy Kotsur este prima persoană surdă care câștigă un Oscar, pentru cel mai bun actor într-un rol secundar.

Academia a ales ca anul ăsta să ofere majoritatea premiilor de la categoriile tehnice înainte de începerea transmisiunii live, motiv pentru care Dune a început seara cu 4 statuete; și a terminat-o cu 6. Te-ai gândi că au luat decizia asta pentru a economisi timp, doar că momentele alea au fost oricum inserate pe durata evenimentului, ca să creeze mega confuzie printre urmăritori. Stai, premiul ăsta nu s-a mai dat o dată?

S-a ținut și un moment de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina, precedat de un mesaj de solidaritate și implicare civică. Dincolo de asta au fost câțiva actori cu steagul Ucrainei în piept și vreo două mențiuni sporadice în timpul discursurilor, dar nimic mai mult. Zvonurile alea cu Zelisnki care ar urma să intre în direct și să vorbească au fost false; nu știu dacă au existat discuții sau nu în sensul ăsta, cert e că nu s-a întâmplat nimic.

Billie Eilish a câștigat Oscarul pentru Best Original Song cu piesa No Time to Die din simplul motiv că Disney a înscris în competiție o altă melodie din Encanto; nu glumesc, oamenii nu s-au așteptat ca melodia „We Don’t Talk About Bruno” să fie atât de populară și au înscris alta cu mult timp înainte, care n-a avut nicio șansă. Altfel, No Time to Die e un opening super mișto pentru Bond, nimic de zis.

Nu în ultimul rând Zack Snyder este acum un dublu câștigător la Premiile Oscar (cred), după ce a obținut premiile pentru „Most Cheer-Worthy Moment” cu Zack Snyder’s Justice League și „Fan Favorite Award” cu Army of the Dead. Zic cred pentru că nu știu exact ce valoare au categoriile astea două, bazate exclusiv pe votul publicului, în primul an în care au fost ele introduse. Partea mega dubioasă e că momentul în care Army of the Dead a fost declarat câștigător nu a fost difuzat, nu știu ce s-a întâmplat acolo, eu am citit despre el pe Twitter, unde se tot bucurau fanii.

Eu sunt aici pentru a mă bucura de succesul lui Zack și sunt și ușor mândru c-am susținut proiectele lui atunci când multă lume nu-i dădea vreo șansă. Ceea ce a realizat comunitatea Restore the Snyderverse este incredibil și probabil va fi subiectul unor documentare pe viitor.

În altă ordine de idei, anul ăsta am avut o acuratețe de exact 100% în predicțiile pe care le-am făcut pentru principalele categorii. Follow me for more betting tips anul viitor.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.