Malaezu.ro

Tot ce trebuie să știi despre Premiile Oscar 2023

Cu câte statuete va pleca acasă producția Everything Everywhere All at Once? Vor reuși organizatorii să nimerească toți câștigătorii din prima? Ce actor are cea mai mare cotă să fie pălmuit pe scenă? Voi reuși oare să stau treaz până la finalul galei și anul ăsta? Acestea au fost doar câteva dintre întrebările pe care le aveam înainte de decernarea Premiilor Oscar 2023.

Majoritatea și-au primit răspuns, chit că anul ăsta singurele palme oferite au fost audienței din ce în ce mai restrânse care alege să urmărească un eveniment fad în care elita Hollywoodului se bate an de an pe spate și premiază filme obscure și irelevante în timp ce cinematografele urlă cu Team Building, Taximetriști și Romina VTM. Disclaimer: n-am nimic cu filmele alea, Team Building mi-a plăcut maxim spre deosebire de Woman Talking, care a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat. Asta deși sunt convins că nu există scenariu adaptat mai bine decât cel din filmul despre corporatiști.

Acum pe un ton mai serios, ăștia de la Voyo mai există? Se mai ocupă cineva de platforma aia? E imposibil să faci reclamă că dai Premiile Oscar de la ora 3 și tu să nu ai habar că încep la ora 2, după ce că nu se uită nimeni, mai sunt și trei speriați care dau drumul în mijlocul galei pentru că rulează Voyo aduri pe Facebook unde zice de ora 3. Am făcut screenshot că mi-a apărut reclama lor în timpul galei, prin care-mi ziceau că începe la ora 3 după ce deja se anunțaseră 4 câștigători.

Am stat să caut pe Google ce s-a întâmplat și efectiv nu înțelegeam de ce nu e nimeni deranjat de faptul c-au început cu o oră mai devreme, apoi am citit că americanii au trecut pe ora de vară și s-a decalat totul, doar Voyo n-a știut.

 

 

Cred că e ultimul an în care mă ma uit la Premiile Oscar, de la anul mă apuc de comentat Eurovision. Lasă că a fost super previzibil totul și nu am ce să scriu în articolul ăsta, dar pur și simplu e ora 6 dimineața, ceremonia s-a terminat de vreo 20 de minute și deja am uitat ce s-a întâmplat.

Tot ce-mi aduc aminte e că la un moment dat a urcat un urs pe cocaină pe scenă și a fost super cringe și penibil, cam la nivelul momentului Cats de acum trei ani. Mă rog, era de fapt un actor într-un costum de urs, dar partea cu cocaina cred că era reală. Apoi a urcat și un măgar pe scenă, iar de data asta nu mă refer la niciun actor, ci fix la animalul din Banshees of Inisherin.

A luat Everything Everywhere All at Once tot, fix cum îi zice și numele. Trebuie să fii fraier să lucrezi în presa din Statele Unite și să nu dai azi un titlu d-ăla cu „It won Everything, Everywhere, All at Once„. Și nu mă înțelege greșit, e un film super interesant, e diferit, abstract, absurd, mi-a plăcut și cred că cel mai mult își merită premiul pentru scenariu original; dar să premiezi chiar toată distribuția pare ușor exagerat și nu-mi aduc aminte când a luat un film ultima oară toate premiile pentru Best Picture, regizor, actriță, actor în rol secundar, actriță în rol secundar și scenariu.

Noroc cu Brendan Fraser că a decis să-și relanseze cariera parcă intenționat ca să nu ia Everything Everywhere tot. Este absolut excepțional rolul făcut de el în The Whale și ceea ce face ca premiul său să fie și mai valoros e faptul că a câștigat în fața unor interpretări foarte mișto ale lui Austin Butler în Elvis și Colin Farrell în Banshees of Inisherin. Bravo lui Fraser, a avut și un speech foarte mișto, mi-a plăcut.

A, și cel mai mult mă bucur pentru Navalny c-a luat premiul pentru cel mai bun documentar. Este ceva greu de exprimat în cuvinte, îl găsești pe HBO Max și îți mega recomand să-l urmărești. Posibil să fi auzit de Navalny, a fost mult timp principalul opozant al lui Putin în Rusia până când a încercat tiranul să-l omoare otrăvindu-l. Documentarul ăsta începe cu un moment care pe mine m-a marcat, cu regizorul spunându-i lui Navalny să înregistreze un mesaj la cameră în cazul în care moare până la final. E ceva unic, repet, e un documentar.

În altă ordine de idei, șapte statuete pentru filmul regizat de Daniel Kwan și Daniel Scheinert, patru pentru All Quiet on the Western Front și exact zero pentru Babylon. Eu am mai zis-o, pentru mine Babylon e cel mai bun film al anului, fără nicio legătură cu Premiile Oscar. Dar nu ai cum să primești recunoașterea celor de la Academie când tu faci un film în care satirizezi până la extrem industria cinematografică și-așa foarte putredă. Aia e, bine c-a luat un film cu oameni care au crenvurști în loc de degete.

 

Ca în fiecare an îți las mai jos câștigătorii principalelor categorii, și aici un link către lista completă.

Cel mai bun film: Everything Everywhere All at Once
Cel mai bun regizor:
Daniel Kwan și Daniel Scheinert (Everything Everywhere All at Once)
Cel mai bun actor într-un rol principal: Brendan Fraser (The Whale)
Cea mai bună actriță într-un rol principal: 
Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once)
Cel mai bun actor într-un rol secundar: Ke Huy Quan (Everything Everywhere All at Once)
Cea mai bună actriță într-un rol secundar: Jamie Lee Curtis (Everything Everywhere All at Once)
Cel mai bun scenariu original: Everything Everywhere All at Once
Cel mai bun scenariu adaptat: 
Women Talking
Cel mai bun film de animație: 
Guillermo del Toro’s Pinocchio
Cel mai bun film documentar: Navalny
Cel mai bun film internațional: 
All Quiet on the Western Front
Cea mai bună melodie originală: Naatu Naatu (RRR)

 

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.