Malaezu.ro

Cât de mult contează prima impresie

De câte ori ai auzit în viața asta că e important să faci o primă impresie bună, că oamenii te vor judeca ulterior în baza ei? Mai știi prima zi de școală, când ți-au zis ai tăi să fii activ și să răspunzi la ore ca să te placă învățătoarea? Sau atunci când intri pe pagina de Facebook a unui om și te lovești de cele mai recente postări și-l judeci pe omul ăla fix după ultimul share sau ultimul selfie? Nu c-ar fi neapărat greșit, dar nu te minți spunând că tu nu faci așa. Plus că e ok să judeci oamenii care dau share pe Facebook unor articole venite de la propaganda rusă.

În fine. Prima impresie contează oriunde și oricând și spun asta pentru că luni am fost pentru prima oară la SNSPA la programul de masterat în social media pe care mi-am propus să-l parcurg în următorii doi ani; rămâne de văzut dacă-mi iese, dar asta e altă poveste. Și n-ai cum, după trei ani în care ai fost la FJSC, să nu faci toate comparațiile posibile, începând de la felul în care se deschide poarta (au fost perioade în care ușa de la intrarea în clădirea de la Leu nu avea clanță, apropo; nu știu cum mai e acum) și până la prima interacțiune cu un profesor.

Îmi aduc aminte, tot legat de FJSC, că lifturile din clădirea Politehnicii nu merg de prin ianuarie, deci de aproape un an. Te-ai gândi că în 10 luni cineva, dacă nu de la o facultate de jurnalism, măcar de la Politehnică, ar fi capabil să facă ceva în sensul ăsta; n-a fost. Sunt trei lifturi mari la intrare, unul n-a mers niciodată cât timp am fost eu student acolo și nici nu cred că există persoană încă în viață care să-l fi folosit. Celelalte două s-au stricat și ele și singurul lucru care s-a făcut legat de treaba asta a fost să se lipească pe ușa lor o coală A4 pe care scrie „defect”.

Între timp s-a mai descoperit un lift într-un alt corp al complexului care făcea legătura cu clădirea noastră, deși mie asta cu „s-a descoperit” îmi sună incredibil de nelalocul ei. Mă îndoiesc că liftul ăla a apărut acolo peste noapte, ca Băsescu în confruntarea cu Geoană din 2009. Ce vreau să zic e că la scurt timp după ce „s-a descoperit” s-a stricat și el.

Și așa ajung la ideea principală a articolului, aia cu prima impresie. Ceea ce vreau să spun e că ăștia la SNSPA au lifturi funcționale, băi. D-alea moderne care vin atunci când apeși pe buton și nu se închid ușile peste tine. Am fost luni la primul meu curs acolo și am urcat cu liftul cinci etaje, nu mi-a venit să cred. Aproape că uitasem cum e să urci cu liftul la facultate. Deci, da, prima impresie contează, măcar din simplul fapt că merg lifturile alea și tot mi-am propus să mai trec pe-acolo. Dar, repet, sper să-mi și iasă, că prima impresie nu e chiar totul.

Tagged in:, ,
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.