Malaezu.ro

Cam așa a fost la prima lecție de călărit din viața mea

A doua dacă punem la socoteală momentul în care am călărit un ponei la Grădina Zoologică din Băneasa, acum atât de mulți ani încât nici nu-mi aduc aminte exact dacă a fost pe bune sau mi-am imaginat. Dar oricum a fost prima oară când m-am urcat cum trebuie pe un cal, asta deși am avut un șoc atunci când mi s-a zis să ridic piciorul și să-l pun în scară, iar scara aia de pe șa era la nivelul pieptului meu.

Până una alta, s-o iau de la început cu povestea. Vineri se lansează pe marele ecran filmul The Magnificent Seven, un western regizat de Antoine Fuqua cu o linie de distribuție super mișto: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke și Vincent D’Onofrio. N-am apucat să văd filmul, dar am să merg cu siguranță că-i prea atractiv prin promovare.

Bun, și fetele de la Ranevents au organizat un drum până la Western Ranch, undeva în mijlocul lui nicăieri la marginea Bucureștiului pentru a ne oferi celor prezenți o lecție gratuită de călărit. Faptul că-i greu de ajuns acolo dacă nu știi exact unde e așezarea asta se uită rapid, imediat ce vedeți peisajul: e fix cum ar trebui să arate un colț rustic ieșit dintr-un western. Sunt cai peste tot, am găsit un măgar, niște câini, iepuri, scaune d-alea gen balansoar, pălării de cowboy și praful din dotare. Lipseau pipele și puștile încărcate.

Am mai zis deja de partea în care m-am chinuit să mă urc pe cal, nu mă mai fac de râs din nou; mi se pare imposibil să faci asta dacă ai sub 1,70. Dar apoi a fost mișto, animalul a mers cât de încet putea, cam ca pensionarii din hypermarketuri. A mărit pasul la un moment dat, suficient cât să văd cum se apropie de mine un gard și să mă gândesc că „asta a fost”, dar „bestia” a știut unde să se oprească. Am avut un instructor care mi-a explicat care trebuie să fie poziția corpului, cum se ghidează calul, ce am de făcut cu picioarele, mâinile și așa mai departe. A fost util, zic c-am și învățat ceva.

De exemplu, am învățat că pe cal de urci mereu de pe partea lui stângă: pui întâi piciorul stâng în scară, apoi îl treci pe dreptul pe partea cealaltă. La fel și la coborâre, dai piciorul drept înapoi, după care te apleci pe burtă peste șa și aluneci (cred) până atingi cu picioarele de pământ. Adică destul de mult timp la mine.

Dar, repet, în afară de momentele astea cheie în care trebuie să urci și să cobori de pe cal, restul experienței e foarte tare. Cel puțin cât mergi la pas și nu te ia animalul la fugă. Nu știu cum rezistă oamenii ăia care fac asta prin filme. Dacă n-ați încercat experiența asta până acum, zic s-o faceți. Nu neapărat la nivel profi, dar măcar o dată în viață tot trebuie, ca să înțelegeți senzația.

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.