Malaezu.ro

Am văzut Ready Player One, filmul lui Spielberg dedicat oricărui geek

Există undeva, ascunsă bine, o frază în care zic că-s sceptic față de filmul ăsta, așa că încep prin a spune că Ready Player One e unul dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut până acum în 2018.

Continui prin a spune că e musai și obligatoriu de văzut în IMAX, de la Doctor Strange n-am mai văzut niște efecte vizuale de nivelul ăsta. Filmul are foarte mult CGI, o să vezi mai mult d-ăsta decât live action, îți zic asta pentru că e important să știi la ce să te aștepți. Tocmai d-aia Spielberg și toți cei din jurul lui au avut cu ce să se joace, sunt niște curse de mașini p-acolo care te vor da peste cap.

Povestea e următoarea: în 2045 lumea e dependentă de un joc de VR care-i un fel de combinație între Second Life și Pokemon Go, ai o dimensiune virtuală alternativă unde-ți faci avatarul cum ai chef, bagi upgrade-uri, toate astea în funcție de bugetul pe care-l ai, sunt lucruri fix ca într-un joc normal pe care-l poți avea chiar azi pe laptop sau pe smartphone.

Creatorul jocului ăsta, un tip care-i comparat cu Jobs la nivelul impactului avut asupra societății, a ascuns înainte să moară trei chei în cadrul universului respectiv. Cine le găsește pe toate trei primește un Easter egg pe care românii l-au tradus ou de Paște din lipsă de alternative, iar odată cu el vine și un contract de proprietate asupra jocului. Nu știu ce-a fost în capul lui când a făcut asta, e evident că atunci când promiți că oferi cel mai profitabil business din lume unui jucător o să apară o corporație malefică ce va încerca să câștige prin tot felul de șmecherii.

Tot legat de Easter eggs (n-am să le zic ouă de Paște nici dacă soarta omenirii ar depinde de asta), Ready Player One e plin de ele; băi, plin, e exact ca metroul către Pipera la 8 dimineața. Dacă nu ești familiarizat cu denumirea asta, un Easter egg e un mesaj ascuns sau cu subînțeles, dedicat unei anume categorii de persoane, de obicei apartenenți culturii pop. Ca să-ți dau un exemplu simplu, le întâlnești adesea în filme cu supereroi, doar că dacă nu ai citit benzile desenate din spatele lor nu poți face legătura.

Exact așa e și-n film, sunt o grămadă de Easter eggs dedicate jocurilor video sau filmelor din anii ’80 și ’90. Unele sunt destul de ușor de înțeles, n-ai nevoie de cine știe ce cultură în domeniu, altele sunt mai subtile. Eu nu le-am prins pe toate, motiv pentru care am citit articolul ăsta cu 80 de Easter eggs din Ready Player One. Vezi că-i cu spoilere, deci nu te arunca din prima la el.

Dacă mă întrebi pe mine Ready Player One e cam filmul momentului în cinematografe, dar na, dacă-ți plac comediile romantice s-ar putea să nu ai aceeași părere. Plus ca are o coloană sonoră excelentă, dacă ți-au plăcut Awesome Mix Vol 1 și 2 din Gardienii Galaxiei o să-ți placă și asta.

Tagged in:, ,
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.