Malaezu.ro

Reclama asta de Crăciun pare a fi trailerul unui alt film românesc

Când îți spune cineva ceva despre vreun film românesc te gândești automat la secvențele alea cu protagoniștii stând la masă în bucătărie și discutând despre reptilieni și motivele pentru care a câștigat Trump alegerile. E ceva firesc, așa arată în mare măsură cinematografia românească în 2016; nu generalizez, dar cam așa e.

Fix la asta m-am gândit când am văzut reclama de Crăciun făcută de Ryanair anul ăsta; care e super simpatică și foarte, foarte realistă. În timp ce toată lumea vorbește despre magia sărbătorilor și despre clipe unice petrecute alături de cei dragi apare o companie aeriană cu mesajul ăsta: dacă nu-ți convine, pleacă!

Privește-i pe oamenii ăia cum stau la masă și se ceartă pe un joc de Scrabble. Lipsesc doar oala cu sarmale și cozonacul proaspăt scos din cuptor. În rest e fix trailerul unui film românesc despre o familie care se reunește după mult timp cu ocazia sărbătorilor, oamenii se așează la masă și încep fiecare să povestească zeci de minute despre ce-au mai făcut.

La un moment dat urmează să apară și vecinii să ia masa împreună și află că, de fapt, copiii lor se întâlnesc pe ascuns și, mai mult ca sigur, cineva înșeală pe altcineva.

Mesajul e fain, brandul e scos în evidență și situația e una clasică până în punctul în care el scoate telefonul și își rezervă un zbor undeva departe. Dar, bine, asta e doar o metaforă, iar eu nu vreau să fiu Grinch în săptămâna Crăciunului.

Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.