Malaezu.ro

Recomandare: Dracula, noul serial NBC

M-am uitat de-a lungul existenţei mele pe acest pământ la suficiente seriale încât am ajuns să le selectez pe cele ce merită văzute încă din timpul campaniilor de promovare pre-lansare. De exemplu DaVinci’s Demons, al celor de la Starz, s-a anunţat a fi un succes desăvârşit din simplul fapt că a avut premiera în aceeaşi noapte cu difuzarea ultimului episod din Spartacus (produs tot de ei). Şi după primul sezon (de doar opt episoade) s-a dovedit a fi un prilej excelent de a nu face nimic timp de 40 de minute.

La sfârşitul lui octombrie, pe 25, a avut loc premiera în State a celui mai recent proiect propus de NBC, serialul Dracula. Povestea îi aparţine lui Cole Haddon, care a expus unei noi realităţi celebrul roman cu acelaşi nume al lui Bram Stoker. Notă: cine se aşteaptă să găsească aceleaşi poveşti cu vampiri din The Vampire Diaries sau True Blood va fi profund dezamăgit.

Acţiunea are loc în secolul 19, atunci când Dracula în persoană ajunge pe tărâmurile Marii Britanii. Tânăr, fermecător şi plin de mister, acesta pozează drept un antreprenor american dornic să revoluţioneze ştiinţa perioadei victoriene. Sub numele de Alexander Grayson, vampirul are ca scop ascuns distrugerea celebrului Ordin al Dragonilor şi răzbunarea familiei sale masacrate cu secole în urmă de membrii acestuia.

Acum apare partea interesantă: în cruciada sa modernistă, Dracula se aliază cu principalul său inamic din povestea lui Stoker, Abraham Van Helsing. Printre personaje se numără şi o reîncarnare londoneză a soţiei decedate a vampirului, un jurnalist ce aduce mult a Robin (n.red. ajutorul lui Batman) exceptând costumaţia victoriană, şi o amantă delicioasă ce ascunde secrete ispititoare.

Acţiunea începe în anul 1881, atunci când vânătorul de vampiri Van Helsing îl readuce la viaţă pe Vlad Ţepeş din mormântul său din România. Serialul evidenţiază în paralel viaţa dusă de Dracula înainte de a fi ucis şi întemniţat dar şi prezentul în care acesta se luptă cu o întreagă organizaţie. De menţionat că protagonistul este interpretat excepţional de  Jonathan Rhys Meyers; din distribuţie mai fac parte şi Thomas Kretschmann sau Oliver Jackson-Cohen.

Plin de intrigi, comploturi, alianţe neaşteptate şi replici tăioase, presărat cu partide fierbinţi de sex şi mult sânge aruncat pretutindeni, noua producţie a celor de la NBC se dovedeşte a fi după primele două săptămâni de la debut un viitor succes mediatic. Trailerul e mai jos! 🙂

http://youtu.be/Z1jVcmDH43Y

Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.