Malaezu.ro

Red Sparrow e un film despre o femeie bipolară

Zilele trecute am văzut Red Sparrow la IMAX, un film de la care n-aveam prea mari așteptări, dar care mi s-a părut mai mult decât decent în cele din urmă. Și care, în ciuda titlului nu e un film cu pirați. Probabil că după ce trece hype-ul cu Black Panther și Fifty Shades o să fie o alternativă mai mult decât interesantă, mai ales dacă-ți plac filmele cu spioni, ruși și femei fatale.

Apropo de femei fatale, știai că Jennifer Lawrence nu mai e aceeași puștoaică din Hunger Games? Ceea ce nu-i neapărat vreo informație de ultimă oră, că-i evident c-am mai crescut cu toții, dar până la filmul ăsta eu nu mi-am dat seama de cât de mult s-a dezvoltat ea în carieră, deși am mai văzut-o în câteva filme. În continuare mi se pare că are carisma unei stânci, totuși. Știi meme-urile alea cu gagica din Twilight care e la fel de expresivă ca Iohannis? Fix la fel mi se pare și Lawrence.

În filmul ăsta ea e balerină în Rusia, dar pentru că are un unchi băgat prin serviciile secrete care l-ar face pe Mircea Badea să-i dedice vreo două emisiuni ajunge să lucreze în interesul țării. Adică ăla o trimite la o școală care – cum s-o zic eu ca să nu par vulgar – le învață pe femei cum să manipuleze bărbații și să se joace cu sentimentele și corpurile lor. De-acolo o trimite într-o misiune super secretă care implică americani, pentru că mereu rușii sunt în conflict cu americani și, spoiler, mereu americanii câștigă.

O mare parte din film se întâmplă în Budapesta pentru că ăștia aveau nevoie de un teren neutru unde să se ciocnească serviciile secrete ale celor două state. Ar fi putut alege România, dar noi n-avem infrastructura necesară și cel mai probabil s-ar fi trezit Tudorel Toader să le facă un raport și lor.

Acum e important să înțelegi de ce zic că Red Sparrow e un film despre o femeie bipolară. Practic Lawrence îți dă senzația o dată la zece minute că schimbă taberele. Acum o vezi în costum de baie pe lângă american, încercând să-i sucească ăstuia privirile, după aia e cu el în pat spovedindu-i-se și planificând cum să-i tragă în piept pe ruși, dacă mai clipești o dată tot americanul sfârșește jupuit. Serios, nu e ok să te comporți așa. Deși bănuiesc că aici e mai mult meritul scenaristului decât al ei.

E mișto că-i trage în piept pe toți, rând pe rând. Apropo de piept, filmul e super explicit vizual. Să nu te duci cu partenera de viață, c-o să aveți mare scandal după film pentru că te-a văzut ea cum te uitai după fundul lui Jennifer, deși ăla era mare pe tot ecranul.

Tagged in:
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

2 Comments

  1. maria

    11 martie 2018 - 6:38 pm
    Răspunde

    Un film de nouta 6 Red Sparrow, in opinia mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.