Malaezu.ro

Robert Duvall este „Judecătorul”, într-o poveste grea despre viaţa de familie şi cea profesională

Pornind de la o distribuţie ce pune împreună un actor dublu nominalizat la Premiile Oscar, Rober Downey Jr., un premiat cu Oscar, Robert Duvall, şi pe nominalizata la aceleaşi Premii ale Academiei, Vera Farmiga, producţia regizată de David Dobkin pare a începe cu dreptul în încercarea de a deveni un succes. Iar dincolo de acest aspect avem parte de o poveste dură în care protagoniştii pun rând pe rând în prim plan profesia, iar mai apoi familia, precum un carousel ce ne arată în final că niciuna nu se dovedeşte mai importantă decât cealaltă.

Filmul The Judge pleacă de la o intrigă simplă: un avocat excentric, arogant şi deloc înţelegător cu legea (ştiu, aduce foarte mult a Tony Stark terminând Dreptul), pe numele său Hank Palmer (Robert Downey Jr.) ajunge în oraşul natal, un loc uitat de Dumnezeu ce pare a fi izolat de restul civilizaţiei americane, pentru înmormântarea mamei. Circumstanţe evidente pentru o întâlnire cu tatăl său, judecătorul local Joseph Palmer (Robert Duvall), un om drept în faţa legii dar rece când vine vorba de relaţia cu fiul său (cel puţin unul dintre cei trei).

Desigur că pierderea suferită nu se dovedeşte pentru juniorul Palmer un motiv suficient de bun pentru a rămâne mai mult timp în Carlinville, însă un presupus accident al tatălui său îl va face să-şi prelungească şederea. Fost alcoolic, judecătorul Palmer este acuzat de autorităţi că a omorât un fost condamnat penal într-un accident cu maşina, petrecut însă într-o noapte de care bătrânul nu-şi mai aduce aminte. Astfel că fiul său, avocatul Palmer de această dată, este constrâns de împrejurări să încerce să construiască o apărare solidă pentru tatăl său, pus în faţa unor momente cruciale atât pentru cariera sa cât şi pentru viaţa sa.

Relaţia distantă dintre tatăl şi fiul Palmer este principalul obstacol în încercarea celor doi (deveniţi acum client şi avocat) de a coopera pentru o sentinţă favorabilă. Cele două personaje oferă multe orgolii, de ambele părţi, principii solide şi greu de încălcat şi se arată veşnic dispuse în a-şi servi lovituri grele precum într-un veritabil meci de tenis; ori de box. Incursiunea pe care Hank o are prin viaţa şi amintirile tatălui său pentru a-l putea salva de eventuala sentinţă negativă pare atât a-i despărţi şi mai tare pe cei doi, dar şi de a-i apropia. Momentele emoţionante dintre cei doi alternează cu cele pline de tensiune şi replici acide.

În paralel, Hank Palmer se confruntă cu propriile probleme familiale, punând la punct un divorţ de o femeie ce-l înşeală şi încercând să se apropie de fiica sa. Descoperă totodată vechi iubiri, pe Samantha (Vera Farmiga) dar şi pe fiica acesteia (Leighton Meester) şi începe să realizeze legătura paternă dintre el şi judecătorul oraşului dar şi importanţa prezenţei sale acolo.

Începând cu 5 decembrie, Freeman Entertainment aduce pe marile ecrane din România o poveste bazată pe un subiect aparent banal, ce se învârte în jurul relaţiilor de familie dar şi a celor profesionale, o poveste grea însă, umplută de orgolii şi lecţii dure. Descoperim un Robert Duvall făcând, nu cel mai bun rol al carierei, însă unul ce-ar merita o nouă nominalizare la Oscar, şi un acelaşi Downey Jr. plin de carismă, replici haioase şi ironii subtile. Trailerul de la Judecătorul îl găsiţi mai jos!

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.