Malaezu.ro

Roller Coaster Restaurant e cel mai tare loc în care am mâncat vreodată!

Neapărat, obligat-forțat cu prima ocazie când ajungeți în Viena faceți o vizită la Roller Coaster Restaurant, fix lângă muzeul Madame Tussauds din parcul de distracții Prater. Eu am intrat acolo de foame, nu de altceva pentru că locul nu se promovează prea tare la exterior. A fost primul restaurant care mi-a ieșit în cale, am dat de un meniu arătos la intrare și am purces.

Am urcat ceva trepte, pe majoritatea fiind inscripționate mesaje de bun venit în diverse limbi; inclusiv română. Ce-am văzut înăuntru mi-a dat feng shuiul peste cap într-un fel de zile mari: șine de roller coaster care traversau tot restaurantul de undeva din înaltul tavanului până în dreptul fiecărei mese, pe care coborau agale caserole cu mâncare și sticle cu băutură. Cu o viteză de 45 km pe oră, după cum aveam să aflu ulterior de la fata asta super drăguță care s-a asigurat că nu-mi lipsește nimic.

La intrare a fost nevoie să mă înregistrez și să-mi las buletinul garanție pentru că urma să primesc o tabletă de pe care să comand. Cu mine la masă a venit fata asta despre care vă spuneam, care mi-a explicat într-o română „bătută” ușor de un accent nemțesc exact ce aveam de făcut. Mecanismul e super simplu, e fix ca atunci când adaugi în coș produse pe știu eu ce site-uri online, iar la final bagi un „order” și aia e. Ultimul pas îți cere să pui camera foto a tabletei pe o zonă care indică numărul mesei, ca să știe robotul care-ți trimite comanda pe ce coaster s-o pună.

Prețurile mi se par incredibil de mici pentru tot contextul ăla și pentru mecanismul din spatele servirii. Eu mi-am luat o bere la 0.33 cu 3,3 euro și o porție de paste bologneze cu 8 euro. Mai au cocktailuri la 9 euro, făcute exclusiv de roboți, cafea între 2,5 și 3,5 euro, și burgeri începând de la 11 euro. Mă rog, printre altele.

Aceeași fată care s-a asigurat că am parte de o experiență inedită îmi povestea că se face destul de multă agitație atunci când e aglomerat, că roboții ăia sunt programați să lucreze într-un anumit fel și, indiferent de cât de repede se mișcă bucătarul, nu se poate implementa o servire mai rapidă. Dar asta se întâmplă de obicei seara sau în weekend, atunci când e parcul de distracții aglomerat. Eu am avut noroc că era puțină lume în restaurant și a venit mâncarea super repede; și a fost super bună.

(sursa foto)

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

4 Comments

 1. Emil Calinescu

  16 iulie 2016 - 12:04 pm
  Răspunde

  E normal sa fie preturi mici: nu sunt multi angajati. Robotul ala nu cere de mancare si nici nu vrea cresteri salariale din cauza inflatiei.

  • Alexandru Ion

   16 iulie 2016 - 5:46 pm
   Răspunde

   Ba din contră, să știi că sunt destui angajați. Iar sistemul ăla trebuie întreținut.

 2. Simina

  17 iulie 2016 - 7:01 pm
  Răspunde

  Oare cine prepara? Tot un robotel mic? Am fost in Prater dar nu am intrat aici. Data viitoare nu ratez.

  • Alexandru Ion

   17 iulie 2016 - 8:15 pm
   Răspunde

   Cocktailurile sunt preparate exclusiv de roboți. În rest, există bucătari. Roboții se ocupă de servire. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.