Malaezu.ro

Să fie circ: Cirque du Soleil aduce spectacolul Quidam live la Bucureşti

Aş putea fi răutăcios; aş putea spune că prezenţa la Bucureşti a celor de la Cirque du Soleil reprezintă un bun prilej pentru presa şi clasa politică românească de a învăţa câte ceva despre fenomenul ăsta. Dar nu mă arunc în astfel de polemici deloc demne de o poveste precum cea a circului canadian. Spectacolul Quidam vorbeşte despre nebunie, despre libertate, dezlănţuie o fantezie unică şi prezintă audienţei puritatea întunecată din imaginaţia unui copil.

Să ne întoarcem puţin la origini; nu la cele ale circului, ci la propriile noastre origini. La copilărie, la inocenţă, la unicorni, curcubee şi monştri fioroşi ce stăpâneau sertarele imaginaţiei noastre. Cu toţii am avut câte un dulap ale cărui uşi ne azvârleau într-un univers al Narniei creat special de noi, pentru noi. Ne plăcea să evadăm, să ne acoperim de eroism şi importanţă, să fim înconjuraţi de prietenii pe care nu-i aveam dincolo de pragul realităţii. Uneori închideam ochii, alteori priveam cu ei larg deschisi către imaginarul pe care ne plăcea atât de tare să-l considerăm, nu doar real, ci parte din noi.

Povestea lui Zoé, protagonista spectacolului Quidam aminteşte inevitabil de originile sufletelor noastre. În încercarea de a ne maturiza şi a ne închide într-un mod barbar demonii ce ne făceau cândva viaţa mai frumoasă, copilul Zoé vine şi ni-i dezleagă din lanţurile ruginite ale imaginaţiei noastre, aruncându-i înapoi în prezent. Plictisită peste cap, ignorată de părinţi şi captivă într-o viaţă lipsită de sens, Zoé alunecă în lumea imaginară Quidam, acolo unde graniţa dintre realitate şi ficţiune e desenată cu creta de propriile ei fantezii.

Cirque du Soleil aduce la Bucureşti un spectacol unic, vechi de aproape 20 de ani. Cu premiera mondială în 1996, spectacolul Quidam a călătorit în turnee pe cinci continente, a fost văzut de milioane de oameni şi reuneşte pe aceeaşi scenă 45 de artiști de top, acrobaţi, muzicieni, cântăreți și actori. Probabil unul dintre cele mai întunecate spectacole al companiei canadiene, Quidam amintește de peisajele de vis, suprarealiste, ale lui Salvador Dali. Quidam este primul spectacol Cirque du Soleil care a folosit haine de zi cu zi în numerele sale acrobatice. Culorile utilizate pentru costume, de la albastru la tonuri de roz, creează un efect dramatic și se adaugă la atmosfera sumbră generală a show-ului.

Spectacolul Quidam va fi prezent la Romexpo, în Bucureşti, timp de 4 zile, începând cu 29 ianuarie şi terminând pe 1 februarie. Detalii despre bilete găsiţi pe site-ul oficial Cirquedusoleil.com, şi tot de acolo le puteţi şi achiziţiona. Închei cu o scurtă prezentare a personajelor din cadrul spectacolului şi un preview al acestuia. The Target se anunţă a fi haios foc; present and absent at the same time. Vă spun că este mai mult decât necesar să mergeţi, măcar o dată în viaţa asta, la un spectacol Cirque du Soleil; iar dacă tot s-a găsit ocazia ca ei să fie prezenţi la Bucureşti, de ce să nu fie acesta spectacolul la care să participi?

 

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

2 Comments

  • Alexandru Ion

   24 ianuarie 2015 - 8:55 pm
   Răspunde

   #Safie! Că de circul de zi cu zi sunt sătul, măcar să văd nişte profesionişti la treaba. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.