Malaezu.ro

Să vă povestesc cum a fost la concertul lui Smiley

Update: conform Ştirilor ProTV Smiley se află în aceste momente la Ploieşti, acolo unde are loc înmormânarea bunicii sale, decedată în urmă cu trei zile. Condoleanţele mele! Deşi mai mult decât scuzabilă amânarea concertului său de miercuri seară, regretabilul eveniment nu acoperă niciuna dintre cele două variante menţionate mai jos: decizia luată ori de pe 4 octombrie, ori cu o oră înaintea concertului. Deasemenea nu explică nici absenţa unor informaţii cu privire la decizia artistului ori la situaţia sa.

Nu degeaba Smiley şi-a numit noul album, dar şi spectacolul de inaugurare, „Acasă”. Abia acum am văzut legătura. Pentru că toţi oamenii prezenţi aseară la Sala Palatului, la concertul de lansare al noului album Smiley, au plecat în grabă acasă. Nu că nu le-a plăcut ce-au văzut, sau că a cântat Smiley prost, ci din simplul fapt că nu a mai avut loc niciun spectacol.

August 2012

Eram în Costineşti atunci când vara aceea dorea a se termina. Eu o celebram târziu. Era într-o seara clasică de vară, nimic spectaculos. Eram cu Charlie, şi noi ca băieţii, ieşisem la agăţat în club. Eh, draci, vorbesc prostii. Ieşisem să-i vedem pe băieţii de la B.U.G Mafia, care urmau să concerteze în Tineretului. Long story short: înainte să urce Uzzi şi ai lui pe scenă cade curentul. De tot. Era undeva pe la 2-3 noaptea. Beznă, frate. Am stat mai bine de două ore aşteptându-i. N-au venit. S-a dus dracu’ tot concertul meu mult aşteptat. Noroc c-am ascultat-o pe Adela Popescu înainte…

Octombrie 2013

Pe biletele mele scrie 23 octombrie, ora 20:00, Sala Palatului. Verific în calendar, data e bună; mă uit la ceas, parcă şi el indică bine. Ridic privirea, văd în faţa ochilor Sala Palatului – nu greşisem locaţia. Mă ia un puştiulică la intrare, avea vreo 11-12 ani, şi-mi zice: „aţi venit pentru concertul lui Smiley?” „Da” îi zic. „A, păi s-a amânat…” Ce să fac, îi zâmbesc, dar nu-l prea bag în seamă. Deşi parcă era ceva dubios în luminile stinse de la Sala Palatului, în faptul că nu era nimeni acolo, bă nimeni care să zică ceva, vreun paznic, vreo femeie de serviciu, vreo casieră. Mai vine un puştiulică la mine, ceva mai mare: „Au mutat concertul pe 1 martie 2014.” 

Intru pe net repede, un site, două, trei; nimic, nicio veste. Smiley cântă pe 23 octombrie, ora 20, la Sala Palatului. N-a mutat nimeni niciun concert. Dar Smiley nu-i ca să cânte. Îmi arată tipul un articol de pe site-ul celor de la Eventim. Atât. Bă, atât? Ce să suni pe cineva, oricine, să ceri vreo explicaţie, că nu răspundea nimeni. Păi dacă internetul nu ştia, te aşteptai să primeşti vreun răspuns? Ba mai mult, ăia de la agenţia de bilete, sunaţi fiind, habar nu aveau că nu se mai ţine concertul. „Zău?” zice vocea de la capătul celălalt al liniei. „Nu cred aşa ceva, de ce?” Da, bine că mă întreabă pe mine de ce, că eu veneam acolo de acasă de la Smiley ca să ştiu.

Am auzit (e pe auzite aici, nimic sigur) că cică unele site-uri au anunţat amânarea concertului încă de pe 4 octombrie. Eu încă n-am văzut nimic în sensul ăsta online. Am auzit că s-ar fi amânat cu o oră înainte. Iar asta mi se pare cam dubios. România nu e Congo, nu? Cred. Am auzit că biletele se pot păstra, iar spectatorii vor putea intra la concertul din martie pe baza lor. Cine nu vrea, îşi poate lua banii înapoi – nu ştiu cum, dar se poate; România nu e Congo. Aseară, în timp ce „concerta la Sala Palatului”, Smiley îşi dădea mesaje pe Twitter cu Alex Velea.


Pagina lui de Facebook arată de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic (în afară de secţiunea de la mesaje, acolo oamenii sunt cam supăraţi); acelaşi lucru şi pe Twitter, sau site-ul său oficial. Nu zice nimeni nimic nicăieri de ce a fost amânat concertul, măcar când s-a luat decizia. De ce s-a mutat tocmai în martie? De ce nu a fost mediatizată toată treaba asta? Adică, la dracu, trăim într-o lume în care eşti bombardat cu ştiri retarde fără ca măcar să le cauţi, şi e imposibil de aflat de ce unul dintre cei mai în vogă artişti români ai momentului îşi amână un concert.

Niciun site, fie el al partenerilor, organizatorilor, al cuiva implicat în proiect, sau fie el de ştiri, de cancan, nimeni nu menţionează nimic despre concertul fantomă al lui Smiley. E de parcă nu ar fi existat niciodată. De parcă nişte copii de 14 ani s-au pus pe făcut o farsă. Dar nu mi-am luat biletele de pe mercador, au pe ele nişte însemne oficiale totuşi. Am visat eu urât? Nu. Încă am biletele pe birou, sunt ale dracului de reale. Măcar ele, că spectacolul se pare că n-a existat niciodată.

Dacă e cineva în măsură să îmi demonstreze că sunt eu incompetent şi îmi poate oferi ORICE FEL de informaţie legată de situaţia asta, îl rog politicos să o facă. Orice: un link, o opinie, o declaraţie, ceva pertinent care să mă lămurească şi pe mine ce s-a întâmplat de fapt. Mulţumesc!

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.