Malaezu.ro

Câteva vorbe despre Samsung Gear S2

Mi-am luat ultimul model de smartwatch de la Samsung, Gear S2 acum mai bine de o lună, dar am preferat să-l exploatez cât de mult pot pe termen lung înainte să scriu ceva. E primul smartwatch pe care-l folosesc, fără a avea vreun antecedent nici măcar cu vreo brățară de fitness sau ceva asemănător, deci nu am termen de comparație.

Cel mai util aspect la el e că îmi sincronizează toate notificările de pe telefon (Facebook, Messenger, WhatsApp, mail, sms, orice) astfel încât nu mai e nevoie să-mi scot telefonul din buzunar prea des când sunt în oraș. Pot foarte ușor să văd dacă am primit un mesaj urgent sau e ceva ce mai poate aștepta. Pot să și răspund la mesaje direct de pe device pentru că, teoretic are și o tastatură de pe care să scriu, dar e incredibil de dificil așa că nu m-am încumetat la așa ceva.

Plus că are o funcție care îl face să vibreze ușor la mâna mea, așa că stau liniștit cu gândul că dacă n-a vibrat, nu s-a întâmplat nimic în absența mea de pe internet. Treaba asta e super folositoare mai ales pentru cei care nu aud/simt telefonul din buzunar sau pentru femeile care îl țin în geantă. Iar legat de aspectul ăsta, Samsung Gear S2 are curele ce pot fi foarte ușor schimbate și înlocuite cu altele dintr-o gamă destul de largă și divers colorată; deci poate fi ușor adaptat pentru a fi folosit de o femeie.

L-am folosit și pentru a-mi măsură pașii făcuți zilnic, kilometri parcurși și bătăile inimii în funcție de diverse circumstanțe. Smartwatch-ul mi-a făcut chiar și un fel de program zilnic, bazat pe activitatea mea pe o perioadă de timp, care-mi dă un target de pași și-mi ține cont de numărul de cafele sau pahare cu apă băute. Partea cea mai haioasă e atunci când stau o perioadă mai lungă de timp pe scaun (de exemplu la birou), iar device-ul începe să vibreze și să mă anunțe că am lenevit destul.

Samsung Gear S2 are și o funcție de comandă vocală pe care-l pot folosi în special pentru a suna pe cineva. E o chestie faină, dar n-am abuzat de ea, mai ales că lumea se uită super dubios la mine pe stradă dacă-mi duc ceasul în dreptul gurii și încep sa-i vorbesc.

Partea proastă legată de apeluri e că nu pot răspunde la ele de pe smartwatch, ci doar să le închid. Pe deoparte e logic, pentru că oricum ar fi trebuit să scot telefonul din buzunar, dar pe de altă parte ar fi fost util să meargă atunci când sunt căștile conectate. În schimb e foarte util atunci când sunt la cinema sau într-o întâlnire și sunt apelat, pentru că pot respinge apelul fără să deranjez pe cineva.

Pe partea de fun, dar nu neapărat util sunt diversele aplicații pe care mi le pot încărca pe smartwatch, de unde pot citi diverse articole sau să mă joc tot felul de joculețe. Tot aici intră și faptul că-mi pot customiza display-ul în nebănuite moduri, atât de multe încât nici până acum nu le-am descoperit pe toate. Adică dacă vreau să-mi asortez ecranul ceasului cu hainele dintr-o zi e destul de simplu; sau dacă vreau ca pe ecran să văd anumite funcții, gen bateria, numărul de pași, temperatura, etc., e la fel de simplu.

Bateria mă ține cam trei zile în condițiile în care nu-l folosesc exagerat de mult într-o zi. Chiar și în primele zile, în care îl utilizam în exces, tot mă ținea măcar o zi și jumătate. Se conectează la telefon prin bluetooth și merge cu aproape orice device cu Android, fără să fie neapărat de la Samsung (eu am un ASUS Zenfone 2, de exemplu). Îmi place că-mi sincronizează chiar și muzica de pe telefon și pot umbla prin melodii direct de pe smartwatch, fără a fi nevoit să scot telefonul din buzunar într-un autobuz aglomerat.

Ca o concluzie, mă folosesc de Samsung Gear S2 pentru a-mi face viața mai ușoară, deși mi l-am cumpărat mai mult ca pe un moft. Nu e un must-have, însă dacă sunteți pasionați de partea asta a tehnologiei o să vă ajute. Plus că din ce am înțeles, fără a face personal vreo comparație, e printre cele mai bune de pe piață la ora actuală.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

  1. Gelu

    7 mai 2020 - 2:11 pm
    Răspunde

    Samsung GEAR S2 – este un gigant. O alegere de top, pentru cei cu bugete ridicate. As spune ca mai mult se plateste brandul decat produsul. Fara a fi carcotas, sunt alternative cu care iti poti face treaba linistit, totul tine de cat de mari iti sunt asteptarile de la un smartwatch si ce vrei sa faci mai exact cu el. Esti de acord?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.