Malaezu.ro

Sanctuarul melodiei: complicat de simplu

Mai mult sau mai puțin un sanctuar în adevăratul sens al termenului, vorbim totuși despre un joc de escape room care surprinde prin simplitatea ce ne provoacă atâtea probleme. Aduce la start o tematică muzicală, însă nu una greu de înțeles; mai degrabă greu de abordat. Nu ați mai fost niciodată la un escape room până acum? Atunci acesta este momentul ideal pentru a testa Sanctuarul Melodiei de la Real Room Escape, pentru că lipsa de experiență este cel mai mare avantaj pe care l-ați putea avea; iar gândurile simple și banale te vor duce din ce în ce mai aproape de succesul mult dorit.

Dacă în urmă cu cinci luni, atunci când am intrat pentru întâia oară într-un escape room, aș fi ales să parcurg povestea din Sanctuarul Melodiei, am așa o vagă impresie c-aș fi obținut un timp de evadare record. Dar cum experiența își spune cuvântul, iar cuvântul ei atârnă greu înaintea perspectivelor mele asupra jocului, simplitatea s-a complicat brusc atunci când evidentul era în fața privirii mele.

Cred că v-am vorbit suficient de mult despre cât de ușor de parcurs ar putea fi Sanctuarul Melodiei; acum să vă povestesc cât de greu mi-a fost mie să-i fac față. Am avut tot ce-am avut nevoie înaintea ochilor; dar absolut tot! Ca atunci când vezi o bancnotă pe stradă și ți-e frică să te apleci să o ridici din teama să nu fie vreo farsă; pentru că așa ai văzut tu prin desenele animate. Iar în fața mea nu era o bancnotă, ci un munte de bani; evident c-am zis că-i prea ușor să găsesc un munte de bani fără să fac nimic pentru el, așa că nu i-am acordat importanță. Metaforic, desigur, să nu vă duceți la Real Room Escape și să vă așteptați să găsiți un munte de bani în cameră.

Tematica muzicală ce vine în întâmpinarea ta îți poate relaxa în același timp gândurile obosite de atât de multe concepte complexe, dar poate deveni un obstacol semnificativ dacă nu pleci urechea la muzicalitatea puzzle-urilor din jurul tău. Decorul este simplu, concentrat, așa că nu te aștepta la un adevărat spațiu de joacă pentru copii; tot ce ai de făcut este să te dedici în întregime cauzei tale și să nu te îndepărtezi de ea sub nicio formă.

Dacă doriți să le faceți o vizită, adresa lor este Strada Speranței nr. 24. Pe site-ul Real Room Escape aveți și o pagină unde vă puteți face rezervări, însă eu personal vă mărturisesc că aștept cu interes viitoarele lor camere: Houdini Concept și Teleportați din Alcatraz.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.