Malaezu.ro

9 seriale mai puțin cunoscute bazate pe personaje din benzi desenate

Sigur, cu toții știm despre proiectul Arrowverse realizat de CW, despre defunctele seriale Marvel produse de Netflix sau despre viitoarele seriale Marvel produse pentru Disney+. Warner Bros. are propria colecție începută pe platforma DC Universe, care a fost „ucisă” între timp pentru ca producțiile să migreze pe HBO Max.

Pe lângă toate astea, însă, sunt multe alte producții bazate pe benzile desenate ale unor branduri mai puțin populare ca Marvel sau DC Comics, gen The Umbrella Academy, Locke & Key sau The Chilling Adventures of Sabrina.

Și, chiar și pe lângă aceste titluri independente mai sunt alte seriale „de categoria B” puțin populare în România, majoritatea dintre ele deja încheiate sau anulate. De exemplu Disney a anulat toate producțiile Marvel externe după achiziția Fox, nu doar cele de pe Netflix, asta pentru a-și putea concentra tot conținutul într-un singur loc și ca fiind parte a unui singur univers.

 

Pennyworth

Cel mai popular dintre acestea și singurul care e încă „în desfășurare” este Pennyworth, un serial dedicat majordomului lui Batman, Alfred. Are un sezon momentan, al doilea urmează să apară în decembrie 2020. Producția Epix are un vibe ușor de Peaky Blinders, este violentă și vine cu un umor britanic savuros. E și ușor absurdă pe alocuri, deci dacă ți-au plăcut titluri gen Preacher sau The Boys o să-ți placă și asta. O să găsești un Alfred tânăr, abia întors din armată și dornic să-și dezvolte propriul business înainte de a ajunge să lucreze pentru Thomas Wayne.

 

The Gifted

Plasat în universul Marvel The Gifted este un omagiu destul de bun adus echipei de mutanți X-Men și unul dintre puținele seriale live-action dedicat oarecum acestora; deși indirect. Seria spune povestea unei lumi în care X-Men nu mai există de fapt, iar mutanții din noul val sunt vânați de autorități. Și aici, totuși, există două tabere: a celor care sunt dispuși să facă sacrificii pentru a conviețui împreună cu oamenii și a celor care se consideră rasa superioară. Serialul are două sezoane, fiind anulat chiar în momentul în care lucrurile începeau să devină interesante. Sad reacts only.

 

Cloak & Dagger

Producție Hulu la origini, Cloak & Dagger este povestea unor adolescenți cu puteri complementare nevoiți să lucreze împreună. Este un fel de echilibru între lumină și întuneric, în timp ce unul dintre ei are puterea de a „citi” speranțele oamenilor celălalt le poate descoperi cele mai mari temeri. Are o atmosferă destul de light și nu e chiar cea mai grozavă poveste, însă Hulu avea în plan o adevărată desfășurare de forțe înainte de a intra Disney pe fir. Aceeași poveste, a fost anulat de Marvel după două sezoane.

 

Swamp Thing

Swamp Thing a fost unul dintre primele titluri anunțate de DC Universe după Titans, pe vremea când aveau planuri cu dezvoltarea unui univers comun în propria platformă. Problema cu producția asta a fost bugetul, fiind super scumpă și cu studiourile neprimindu-și niște bani de la autorități, decizia fiind anularea ei după primul sezon. Totodată cifrele aproape inexistente de pe platforma celor de la DC au dus la migrarea sa pe CW, însă fără a primi la pachet și un sezon secund. Altfel nu-i chiar rea și ar fi putut avea potențial.

 

Krypton

Krypton este un serial dedicat bunicului lui Superman; da, ai citit bine. Iar acțiunea se petrece, evident, pe planeta Krypton. Din toată lista asta mie mi s-a părut unul dintre cele mai bune seriale, avea un vibe similar cu Gotham, centrat pe evenimentele care au dus la „nașterea” eroului cunoscut de toată lumea. Pe lângă asta Krypton începuse să aducă în narațiune niște personaje chiar mișto, gen Brainiac sau Lobo. Dar și ăsta a fost anulat după două sezoane probabil din motive de rating. În România e disponibil integral pe HBO GO, am scris mai multe despre el aici.

 

Runaways

Serialul ăsta face parte din același univers cu Cloak & Dagger, amintit mai sus. Hate to spoil it for you, dar au inclusiv un crossover într-un episod, ceea ce e drăguț, semn că, așa cum ziceam, Hulu chiar avea planuri pentru un univers Marvel propriu. Runaways este povestea unor adolescenți cu superputeri care luptă împotriva părinților lor malefici. Fix precum Cloak & Dagger este o poveste ușurică, fără prea mari pretenții, dar care sincer nu este atât de rea precum o arată trailerul. Serialul a fost anulat după 3 sezoane, dar măcar a avut ocazia să-și construiască un sfârșit.

 

Legion

Legion este povestea fiului lui Charles Xavier, David Haller, un mutant diagnosticat cu schizofrenie. E un serial destul de abstract și dificil de urmărit, tocmai pentru că te lasă să urmărești povestea din perspectiva protagonistului, iar perspectiva aia nu are la bază chiar cel mai neted fir narativ. Cu toate astea Legion a fost mereu lăudat pentru abordarea unică a genului, oferind un nou tip de conținut dedicat poveștilor cu supereroi. Serialul a luat sfârșit odată cu cel de-al treilea sezon.

 

Stan Lee’s Lucky Man

Poate cel mai puțin cunoscut proiect din lista asta este acest Stan Lee’s Lucky Man. Serialul a pornit simplu, de la răspunsul oferit de Stan Lee la întrebarea „ce superputere ți-ai dori să ai?”, atunci când regretatul creator al faimoaselor personaje Marvel a spus că cea mai puternică putere din lume este norocul. Așa a apărut drama britanică dedicată lui Harry Clayton, un detectiv a cărui superputere este norocul. Stan Lee’s Lucky Man are trei sezoane, însă în ciuda faptului că nu a fost anulat oficial, este puțin probabil să vedem o continuare.

 

Helstrom

Helstrom este cel mai recent serial de pe lista asta, proaspăt lansat în octombrie 2020. Totodată este și ultimul serial produs de Marvel înaintea mutării în noua casă, Disney+. Asta pentru că fusese deja anunțat, iar producția fusese deja începută înainte de achiziția de către Disney; ceea ce înseamnă că, mai mult ca sigur, nu va avea un sezon secund orice-ar fi. Altfel serialul se prezintă drept un horror dedicat fraților Daimon Și Ana Helstrom, copii ai unui criminal în serie implicați în diverse acțiuni cu caracter supranatural, demoni și exorcism. Trailerul arată okeiuț.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.