Malaezu.ro

11 (+1) seriale bazate pe cărți pe care le poți vedea pe Netflix

De la fantasy-uri la drame, de la horrouri la povești de dragoste, Netflix a adaptat de-a lungul timpului o mulțime de cărți pe micile ecrane. Și aici nici măcar nu includ adaptările bazate pe benzi desenate, care-s altă treabă.

Am făcut o listă de 11 titluri, pe care le-am considerat eu cele mai atractive la momentul actual și care sunt deja disponibile în platformă, plus încă unul care va debuta cât de curând.

 

13 Reasons Why

Seria  este o adaptare a romanului cu același nume publicat în 2007 de către Jay Asher. Ca în majoritatea cazurilor, doar primul sezon este însă bazat pe materialul sursă, iar Netflix a decis ulterior să-i ofere o continuare ca urmare a cifrelor foarte bune obținute. Spoiler alert, sezoanele următoare nu sunt chiar la fel de bune; ca să nu zic altceva.

 

Alias Grace

Bazat pe romanul autoarei Margaret Atwood (cunoscută pentru seria The Handmaid’s Tale), Alias Grace este povestea unei servitoare acuzată că și-a ucis stăpânii în secolul 19. În același timp romanul lui Atwood este la rându-i bazat pe povestea reală a lui Grace Marks.

 

The Alienist

Cu Daniel Brühl, Luke Evans și Dakota Fanning în distribuție, The Alienist este adaptarea romanului cu același nume publicat de Caleb Carr în 1994. Anunțat inițial ca o miniserie, proiectul a fost transformat ulterior într-o antologie, cu un sezon secund bazat la rându-i pe un roman scris de Carr, intitulat The Angel of Darkness.

 

Altered Carbon

Poate unul dintre cele mai populare fantasy-uri ale ultimilor ani, Altered Carbon este la rându-i o adaptare a romanului publicat în 2002 de Richard K. Morgan. Mai mult, romanul a beneficiat inclusiv de două continuări (Broken Angels și Woken Furies), în timp ce serialul Netflix a fost anulat după două sezoane din considerente de buget.

 

You

Serialul în care Penn Badgley joacă rolul unui stalker sociopat este de fapt adaptarea romanului cu același nume publicat în 2014 de către Caroline Kepnes. Doi ani mai târziu autoarea a publicat și un sequel intitulat Hidden Bodies, care a fost ulterior adaptat de Netflix pentru cel de-al doilea sezon al seriei.

 

Haunting of Hill House

Antologia The Haunting beneficiază în prezent de două sezoane bazate pe două romane diferite: The Haunting of Hill House prezintă evenimentele din primul sezon, în conformitate cu romanul cu același titlu publicat de Shirley Jackson, în timp ce cel de-al doilea (intitulat The Haunting of Bly Manor pe Netflix) are la bază cartea The Turn of the Screw a lui Henry James.

 

The Witcher

Poate cel mai cunoscut titlu din lista asta, seria The Witcher este bazată nu pe jocurile video dezvoltate de CD Projekt Red (așa cum bănuiau mulți), ci pe cărțile publicate de polonezul Andrzej Sapkowski. Primul sezon explorează cumva poveștile primelor două volume (The Last Wish și Sword of Destiny), în timp ce al doilea ne va purta, conform producătoarei Lauren Schmidt Hissrich, în evenimentele „din Blood of Elves și mai departe.”

 

The Stranger

O miniserie britanică mai puțin cunoscută, dar foarte bună, The Stranger are la bază romanul publicat de Harlan Coben în 2015. Cu Richard Armitage protagonist, spune povestea unei străine care aparent știe secrete valoroase ale vieții unui bărbat însurat și le folosește împotriva lui.

 

The Queen’s Gambit

Cea mai de succes miniserie Netflix din toate timpurile, The Queen’s Gambit a dat peste cap o mulțime de recorduri, reușind să aducă romanul publicat de Walter Tevis în 1983 înapoi în topuri, devenind un bestseller modern. Cu Anya Taylor-Joy protagonistă, seria a câștigat o multitudine de premii, inclusiv două Globuri de Aur.

 

Bridgerton

Bridgerton este în acest moment cel mai urmărit serial Netflix din istorie, cu peste 82 de milioane de vizualizări. Este bazat pe seria de romane publicate de Julia Quinn între 2000 și 2006, iar Netflix are în plan nu mai puțin de 8 sezoane pentru această mină de aur. Deși în prezent are doar unul lansat, cu un al doilea aflat în lucru, serviciul de streaming a anunțat deja oficial sezoanele 3 și 4.

 

Behind Her Eyes

Puține lucruri reușesc să mă surprindă la un serial, dar finalul miniseriei ăsteia e unul dintre ele. Bazată pe romanul cu același nume publicat de Sarah Pinborough în 2017, Behind Her Eyes pornește ca o poveste clasică despre o femeie divorțată care are o aventură cu șeful ei însurat; însă vine cu un twist la final imposibil de anticipat.

 

Shadow and Bone

Al 12-lea titlu din listă, Shadow and Bone urmează să apară la Netflix pe 23 aprilie. Este bazat pe romanul cu același nume publicat de scriitoarea Leigh Bardugo și face parte din trilogia Grisha alături de titlurile Siege and Storm și Ruin and Rising.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.