Malaezu.ro

Seth Rogen şi Zac Efron sunt doi… vecini de coşmar!

Tema conflictelor dintre generaţii este din ce în ce mai des abordată pe marile ecrane, însă parcă niciodată până acum nu a fost relatată de o manieră atât de comică, dar totodată serioasă ca în cel mai nou film al lui Nicholas Stoller. Neighbors spune povestea unei familii aflate în căutarea unui trai liniştit pusă faţă în faţă cu dorinţa de epic născută în curtea frăţiei de alături.

Seth Rogen este Mac, un proaspăt tătic ce îşi investeşte toate economiile într-o nouă casă, undeva departe de agitaţia centrelor aglomerate ale Statelor Unite. Mac trece prin viaţă alături de soţia sa, Kelly (Rose Byrne), o australiancă ce posedă un accent delicios, aflată la prima sa experienţă maternă. Într-un mod cât se poate de evident, tot ce îşi doresc cei doi este o viaţă cât mai liniştită pentru micuţa lor Stella.

În imediata lor vecinătate, un camion îi debarcă atent pe membrii frăţiei Delta Psi, alături de tot arsenalul lor de petrecere, farse şi o viaţă boemă. Teddy (Zac Efron) este liderul grupării şi este secundat foarte bine de vicele Pete (Dave Franco, fratele mult mai cunoscutului James Franco). Ţelul celor doi pentru acest ultim an de facultate este o petrecere de adio aşa cum nu a mai fost vreodată organizată în interiorul unei frăţii ce se laudă cu numeroase succese în rândul distracţiei.

Conflictele sunt evidente şi accelerează în mod constant ritmul evoluţiei acţiunii, trecând rapid de la o stare de prietenie forţată între vecini la o serie de atacuri destul de violente de ambele tabere. Avem pe deoparte tatăl grijuliu, a cărui dorinţă pătrunzătoare este să îşi poată iubi soţia în linişte, noapte de noapte, în diverse moduri posibile, iar de cealaltă o gaşcă ce, prin vulgarismul comic de care dă dovadă, prin toate acele replici porcoase sau gesturi perverse, îmi aduce aminte de mine în clipele mele (dese) de rătăcire.

Pasiunea pentru haos şi petreceri născută în Teddy aduce uşor cu abilitatea de farsor a lui Andy (n.red. din celebrul serial animat Ce-i cu Andy?). În acest miraj al traiului lipsit de responsabilităţi şi al veseliei obţiune la iarbă verde sunt atraşi şi soţii Radner, care uită, treptat, adevăratul scop al acelui conflict şi se lasă pradă dorinţei de a scăpa definitiv şi indiferent de consecinţe de frăţia din vecini (nu ştiu de ce toată povestea asta îmi aminteşte de o altă serie animată: KND: Kids Next Door).

Ca să n-o mai lungesc, producţia, interzisă minorilor sub 15 ani, conţine cam tot ce ştie şi vrea un adolescent teribilist, dar şi un părinte dornic să iasă din tiparele normalului: sex, alcool, iarbă, petreceri multe, fantezii diverse şi o lipsă desăvârşită de griji faţă de ziua de mâine. Întrebarea care se pune, deşi explicată oarecum în final, este cine anume sunt băieţii buni? Gaşca de tineri asupriţi, ce doresc doar să se simtă bine, exact la fel cum au făcut-o şi celelalte generaţii înaintea lor, sau părinţii ce vor să-şi crească fiica în linişte, departe de nebuniile vieţii de adolescent? Dar cei răi?

Distribuit de Ro Image 2000, filmul Neighbors – Vecini de Coşmar apare în cinematografele din toată ţara vineri, 16 mai, şi este o recomandare sinceră pentru un weekend nebun cu gaşca. Mărturisesc că este una dintre cele mai bune comedii văzute anul ăsta! Pssst! Trailerul subtitrat, nu uitaţi de el! Şi vedeţi că-i necenzurat!

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.