Malaezu.ro

Ăsta e cel mai tare joc de Monopoly pe care l-am încercat vreodată

Acum vreo săptămână am fost preț de o seară la Lente, pe Dionisie Lupu pentru niște board games. Mai am și eu momente d-astea, că doar oameni suntem cu toții.

Am jucat Monopoly Star Wars și, după o oră în care am citit și am crezut c-am înțeles regulamentul, mi-a plăcut super mult. Chiar dacă apoi mi-am făcut o strategie de joc total greșită pentru ca în final să-mi dau seama că trebuia să fac altceva astfel încât să câștig. Dar astea sunt povești.

Pentru a începe jocul ai nevoie de 4 jucători; pot fi și mai puțin dar n-o să mai aibă haz, plus că la număr impar cineva va fi dezavantajat. Ideea e următoarea: sunt patru pioni și două tabere, Rebeliunea și Imperiul; doi pioni pentru fiecare tabără: Luke Skywalker și Finn respectiv Darth Vader și Kylo Ren.

D-aia zic că dacă joci cu alți doi oameni cineva va ieși în pierdere, că vor fi doi rebeli și un membru al Imperiului sau invers.

Ca principii de bază jocul e asemănător cu Monopoly-ul clasic, doar că în loc de țări și orașe ai planete. Fiecare planetă are trei baze pe care va trebui să le cucerești. Partea interesantă e că dacă tu faci parte din tabăra Imperiului și un coechipier ajunge în baza ta acesta va plăti chiria doar pe jumătate, că faceți parte din aceeași organizație.

Practic pe tot parcursul jocului trebuie să te sincronizezi cu coechipierul tău, doar ca la final doar unul dintre voi va câștiga. Jocul se termină atunci când toate bazele au fost cucerite, iar câștigătoare e echipa cu cele mai multe baze. Apoi, dintre cei doi se alege cel care le are pe cele mai multe.

Așadar dacă tu te chinui să cucerești de unul singur, iar colegul de echipă nu prea se descurcă sau e în pierdere, la final poți avea cele mai multe baze, dar dacă echipa adversă depășește echipa ta ai pierdut.

Sună complicat la început, mie mi-a luat ceva să parcurg tot regulamentul și încă nu sunt sigur că l-am interpretat cum trebuie; plus că se mai iveau situații în timpul jocului pe care nu le gândisem de la început. Cam ca atunci când se fac legile în Parlament.

Jocul mai are și niște carduri d-alea cu provocări, și ele împărțite tot în funcție de cele două tabere. Astfel că dacă ești rebel și ai de îndeplinit o sarcină de rebel, aceasta va fi pozitivă (gen să colectezi bani), iar pentru misiunile imperiale vei avea de făcut lucruri mai puțin plăcute (gen să dai bani). Și invers pentru Imperiu, ai prins ideea!

Oricum jocul e super tare, cel mai bun Monopoly pe care l-am jucat. Iar dacă ești fan Star Wars o să-ți placă și mai tare, că vei înțelege mai bine personajele și acțiunile lor.


Evenimentul de la Lente a fost organizat de Ranevents Comm cu scopul de a promova filmul Rogue One: A Star Wars Story, apărut în cinematografe în data de 16 decembrie 2016. Despre film, fără spoilere, am scris aici.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.