Malaezu.ro

#SusţinCultura – Eveniment „E Coadă La Carte”

18 octombrie 2013; Librăria Litera, undeva pe Magheru; bine, că adevarul ne arată o coadă ce se întindea până aproape de Teatrul Naţional. Nu ştiu dacă îşi poate imagina cineva cam câte sute de oameni, aşezaţi ordonaţi unul în spatele celuilalt, pot alcătui o astfel de coadă. Cei de la Editura Litera organizează un eveniment numit simplu „E coadă la carte”; şi încă ce coadă.

Ideea e simplă, de succes se pare. În ziua de 18 octombrie, începând cu orele 17, fiecare cetăţean dispus să stea la coadă primeşte o carte gratis. Nu, nu strâmbaţi din nas, ştiu că nu e o şaorma, e doar o amărâtă de carte. Băi, dar e gratis. Şi ştim cu toţii că românu’ s-a dus să-şi ia moca o bormaşină. Zic că totuşi e o carte…

Cei de la Litera au organizat super fain evenimentul, împărţind steguleţe trecătorilor şi îndemnându-i să se aşeze la coadă. Plus că mai aveau un nene, nu ştiu exact cum să-l numesc, dar era carismatic foc (vezi galeria foto de mai jos). Lumea s-a mobilizat rapid, iar cu jumătate de oră înaintea deschiderii evenimentului, adică undeva pe la 16:30, când am ajuns eu, coada se întindea binişor. Iar în urma mea alte sute de persoane aşteptau.

Ăştia de prin presă s-au mişcat şi ei repede, astfel că (deschideţi televizoarele, băi fraţilor) am apărut pe la Digi24 şi Realitatea (sau era RomâniaTV?). Iar pe lângă ei alţi câţiva fotografi care promovau evenimentul. Destul de drăguţ.

În final, organizatorii au pus la bătaie 5.000 de cărţi de oferit cadou, şi nu orice fel de cărţi, ci din acelea dintre cele mai interesante. Majoritatea dintre ele sunt din colecţia de carte a Săptămânii Financiare, deci sunt super faine, pentru cunoscători. Şi cărţile mai au şi premii surpriză, de care eu unul nu ştiam. Am găsit într-o carte două pliculeţe de cafea… Sau poate doar le uitase cineva acolo, habar nu am. Ce-am găsit, al meu să fie! 🙂

Aveţi mai jos galeria foto cu cele PATRU cărţi cu care m-am împrietenit astăzi. Ce să-i faci, noi ăştia din familie suntem patru iubitori de lectură, patru susţinători ai culturii.

Articol scris în cadrul campaniei #SusţinCultura. Alte articole ce aceasta temă puteţi găsi aici şi aici.

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.