Malaezu.ro

Am văzut The Third Day, un mix unic între un serial și o piesă de teatru

The Third Day este un proiect care nu-ți spune mare lucru la prima vedere. Sigur, are o distribuție mișto, cu Jude Law și Naomie Harris cap de afiș, dar nici trailerul și nici povestea pe scurt nu-ți oferă prea multe. Însă odată ce afli mai multe despre modul în care a fost gândită miniseria asta o să vrei s-o urmărești instant.

Hai s-o luăm cu începutul. The Third Day este o serie limitată produsă de HBO în parteneriat cu Sky, cu șase episoade împărțite în două jumătăți. Fiecare jumătate are propria poveste și poartă un nume de anotimp: primele trei episoade îl au ca protagonist pe Jude Law și alcătuiesc împreună „vara”, iar ultimele trei episoade o au în centrul acțiunii pe Naomie Harris și se numesc „iarna”.

Ideea de bază e simplă: avem parte de o insulă aflată undeva în Marea Britanie și de două personaje care, în perioade diferite de timp și cu scopuri diferite, ajung și rămân blocate acolo.

Jude Law e Sam, un personaj care rămâne captiv pe insulă după ce salvează viața unei fete și o conduce în siguranță acasă, la familia ei. Sam vine însă la pachet cu un bagaj emoțional puternic, iar povestea lui aduce a un fel de Stephen King psihedelic, în care thrillerul cu accente mistice este combinat cu efectele, extazul și culorile bogate pe care le prezintă consumul de droguri.

De cealaltă parte Naomie Harries e Helen, o mamă singură, cu două fete, care ajunge pe insulă pentru a se detașa de stresul cotidian și pentru o binemeritată vacanță. The Third Day excelează prin prezentarea contrastului puternic între cele două povești: dacă în cazul lui Sam vedem o societate înfloritoare, cu oameni calzi și primitori, Helen va descoperi o insulă aflată în paragină, cu oameni reci și distanți, și înconjurată de îndemnuri de a părăsi locul cât mai rapid.

Nu doar personajele, prin atitudinea lor, sunt diferite, ci și modul în care este prezentată societatea respectivă din punct de vedere tehnic. Pe deoparte avem parte de culori calde și puternice, un verde aprins al câmpiilor acoperite cu iarbă și un festival plin de bucurie, în timp ce de cealaltă parte vedem nuanțe reci, griuri caracteristice iernii și pereți plini de graffiti cu mesaje vulgare. The Third Day este o minunăție din punct de vedere al imaginii, indiferent de episod.

Și acum vine partea interesantă. Știm că cele două povești amintite anterior se întâmplă, în ordine cronologică, la distanță de un anotimp una de alta. Însă nu știm ce s-a întâmplat în acea toamnă și cum s-a schimbat locul ăla aproape radical.

„Toamna” este, de altfel, a treia poveste a serialului ăsta, doar că în loc să fie prezentată în mod normal pe micul ecran, ea va fi reprezentată de un eveniment live de 24 de ore, în care actorii vor intra pentru încă o dată în pielea personajelor și-ți vor arăta cum arată o zi din viața lor în cadrul unei experiențe de teatru poate unice.

The Third Day urmează să debuteze la HBO pe 14 septembrie, în timp ce evenimentul filmat în direct va putea fi urmărit online în ziua de 3 octombrie, imediat după sfârșitul „verii” și înainte de începutul „iernii”. Cu sau fără acest „artificiu” pe care ni-l oferă producătorii, miniseria poate fi văzută, înțeleasă și apreciată strict prin prisma celor șase episoade. Este scrisă și filmată excelent și mi-ar plăcea să se bucure de succesul pe care-l merită.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.