Malaezu.ro

Am văzut noul film anime The Witcher: Nightmare of the Wolf

Nightmare of the Wolf este cel mai nou titlu din ceea ce se conturează a fi un univers extins The Witcher, din care mai fac parte seria de bază (cu un sezon secund anunțat pentru luna decembrie a acestui an) și un prequel live action intitulat Blood Origin.

The Witcher: Nightmare of the Wolf este tot un prequel, dar de această dată de tip anime, centrat pe povestea lui Vesemir, personajul care ulterior va deveni mentorul lui Geralt. De altfel majoritatea fanilor au primit cu încântare anunțul acestui proiect, plasându-l pe Vesemir în topul preferințelor lor ca fiind unul dintre cele mai atractive și ofertante personaje de exploatat, nu doar pe micul ecran, ci și într-un eventual joc nou produs de CD Projekt Red.

Am văzut animeul care va debuta la Netflix pe 23 august pentru a-ți povesti puțin, fără spoilere, la ce să te aștepți de la el, fie că ești fan al universului creat de Sapkowski sau abia ce-ai luat contact cu lumea asta odată cu apariția serialului ce-l are pe Henry Cavill protagonist.

În primul rând trebuie să știi că Nightmare of the Wolf este mai degrabă un titlu dedicat fanilor, o extensie care să-i bucure pe aceștia cât așteaptă noul sezon și nu neapărat o poartă de acces pentru nou-veniți. Zic asta pentru că dacă alegi să te uiți la filmul de față fără să fii cât de cât familiarizat cu povestea posibil să nu reușești să-l apreciezi așa cum trebuie. Altfel, dacă ești un fan fie al jocurilor, fie pur și simplu ți-au plăcut mai mult cărțile (cum e cazul meu) atunci o să-ți placă și Nightmare of the Wolf.

Dacă ai văzut primul sezon din The Witcher animeul ăsta o să te ajute cât de cât să-l conectezi de cel secund, nu doar din prisma protagonistului Vesemir (care va fi interpretat în serialul live action de actorul Kim Bodnia), ci și a fortăreței Kaer Morhen, casa vânătorilor, un loc care la rându-i va putea fi descoperit odată cu sezonul al doilea al serialului Netflix.

La fel ca în cazul serialului, filmul anime are la bază cărțile scrise de Sapkowski și nu jocurile video, însă partea cea mai importantă este că va fi canon în universul Netflix. Scenaristul Beau DeMayo a confirmat încă din momentul în care a fost făcut anunțul pentru proiect că Nightmare of the Wolf este plasat în același univers și nu este o poveste izolată.

Referitor la poveste, filmul îl urmărește pe Vesemir din perspectiva a două planuri temporale: cel din trecut, în care copilul Vesemir alege să urmeze calea vânătorilor și cel prezent, unde acesta se află cumva la apogeul carierei, deși încă tânăr, dar cu o reputație semnificativă în spate, fiind deja un vânător de seamă care, asemeni lui Geralt, își alege mereu misiunile în funcție de câștiguri. De altfel privind către Vesemir e mai ușor de înțeleg personalitatea lui Geralt și înclinațiile sale către arginți: la urma urmei așa mentor, așa discipol.

Vesemir se regăsește captiv într-o lume în care oamenii de rând îi urăsc, dar în același timp au nevoie de vânători pentru a-i scăpa de monștri, un paradox ce servește drept temă principală în mai toate producțiile The Witcher. Fanii se vor bucura și de o scenă emblematică în care protagonistul se cufundă dezbrăcat într-o cadă din lemn, moment devenit deja un clasic pentru orice poveste The Witcher.

Deși este un film anime (o formă de animație specifică Japoniei), în Nightmare of the Wolf se resimte puternic influența industriei americane nu doar în poveste, ci și în modul în care sunt desenate personajele. Ăsta nu-i neapărat un lucru deranjat, e doar o precizare pe care o fac și de care poate ți-ai dat seama încă din trailer, pentru a ști la ce să te aștepți în special dacă ești un fan înfocat al stilului anime clasic japonez. Cu toate acestea monștri și secvențele de luptă arată impecabil, avem violență, sânge și nuditate exact atât cât trebuie pentru a nu deranja, dar pentru a oferi un contur cât de cât matur producției.

Deși prezentat ca un origin story pentru Vesemir, povestea poate naște chiar și mai multe fire narative în jurul ei, cu multe alte întâmplări ce-ar putea fi dezvoltate pe viitor pentru a conecta diverse piese ale puzzle-ului. Ceea ce Nightmare of the Wolf face foarte bine este să ne arate cum se prezintă viața unui alt vânător în afara lui Geralt, pentru a înțelege în egală măsură similitudinile și particularitățile personajelor. Așa cum ziceam, mai toți vânătorii sunt motivați de bani într-o lume în care sunt priviți drept paria și numiți cu apelativul de „mutanți.” În același timp, însă, deși Geralt se prezintă a fi un bărbat rece și distant, cu vorbe puține și lipsit de empatie, Vesemir își dorește a fi cavalerul pe cal alb care salvează situația, narcisist și chiar arogant câteodată, însă pe deplin conștient de propria-i valoare.

Vocile protagoniștilor sunt oferite de către Theo James (Vesemir), Lara Pulver (Tetra), Mary McDonnell (Lady Zerbst) și Graham McTavish (Deglan); acesta din urmă va interpreta și rolul lui Dijkstra în sezonul al doilea din The Witcher, însă cele două roluri nu trebuie a fi confundate între ele, fiind total distincte.

Ca o concluzie, The Witcher: Nightmare of the Wolf este un titlu dedicat în principal fanilor universului extins, dar și o punte de legătură între cele două sezoane ale serialului Netflix. Poate fi urmărit și înțeles ca poveste individuală de toată lumea, fără probleme, însă cred că va fi apreciat așa cum trebuie doar de cei care apreciază lumea asta cu totul; printre care, desigur, mă număr și eu.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.