Malaezu.ro

Am văzut Thor: Ragnarok și am înțeles de ce Marvel oferă cel mai bun entertainment pe marele ecran

Ideea asta din titlu e pur subiectivă, adică nu vreau s-avem discuții d-alea care implică alegerile mele personale. Eu cred că la ora asta studiourile Marvel nu au rival în cinematografia comercială și oferă cel mai bun entertainment de pe piață. Chiar mi-ar plăcea să aflu și părerea ta despre subiectul ăsta și să-mi zici o franciză care să fie privită cu un nivel de entuziasm la fel de mare ca filmele Marvel și care să și ofere la rândul ei o producție pe măsura așteptărilor.

Nici Star Wars nu cred că i-ar sta în cale, dincolo de nostalgia unei serii care a marcat oarecum industria cinematografiei la momentul său, asta și pentru că au apărut de-a lungul timpului mult prea multe filme cu teme intergalactice, în timp ce universul super-eroilor pare să se afle în prezent la apogeu. Harry Potter a reușit la vremea lui să devină un astfel de fenomen, dar și el și-a găsit inevitabilul sfârșit; nu iau în calcul seria Fantastic Beasts aici.

Revenind la Thor: Ragnarok, pe care l-am văzut în IMAX (ceea ce îți doresc și ție). Nu-i cel mai bun film Marvel, dar e fără doar și poate cel mai bun film al trilogiei zeului nordic; asta și în contextul în care primele două filme au fost cel mult decente, cu tente dezamăgitoare la cel de-al doilea.

Doar că Ragnarok e entertainment pur, e fix ce-ar vrea unul ca mine să vadă la cinema: are multă acțiune, e foarte dinamic, are niște dialoguri delicioase, am râs ținându-mă de burtă cu două mâini, crează și niște momente dramatice pe ici, pe colo, iar ca efecte e de nivelul Realului în Champions League; sezonul trecut, nu sezonul ăsta.

Durează două ore și zece minute și nu simți nici măcar o secundă nevoia de-ați verifica telefonul, nici măcar în timpul genericului de final care e super colorat și haios; apropo de asta, vezi că are două secvențe post-credit, deci să rămâi în sală pentru ambele. Două, da? Să nu te ridici de pe scaun. Mulțumesc!

Thor vine la pachet cu o coloană sonoră bună de tot, nu chiar la nivelul Awesome Mix Tape din Guardians of the Galaxy, dar suficient de electrizantă cât să te facă să dai din cap pe acordurile celor de la Led Zeppelin. Plus de asta are o paletă de culori foarte curajoasă, iar mediul în care se desfășoară acțiunea (pe alte planete și ținuturi mitice) contribuie din plin la desfășurarea de forțe a efectelor vizuale care te fac să salivezi către ecranul IMAX.

Pe lângă asta avem un team-up excelent între Thor și Hulk (care vorbește totuși puțin cam mult pentru gusturile mele), niște apariții cameo care te vor face să zâmbești și o Cate Blanchett foarte interesantă; nu-i chiar cel mai bun villain pe care o să-l vezi la cinema și n-are carisma lui Loki, dar aduce un aer fresh în zona asta. Mă rog, aer fresh atunci când vorbim de zeul morții nu e neapărat o exprimare fericită.

După zece ani de MCU o să găsești în filmul ăsta o grămadă de conexiuni cu precedentele 16 producții Marvel. Apropo de asta, au trecut aproape zece ani de la lansarea primului Iron Man din 2008, vorbim de o franciză care se întinde pe durata unui deceniu și se apropie deja de 20 de filme, dacă punem la socoteală și Black Panther, Infinity War și Ant-Man and the Wasp, care vor avea premiera în 2018.

Tagged in:, , ,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.