Malaezu.ro

Tom Cruise este „Prizonier în timp” în războiul unui viitor apropiat

Ideea de exoschelet este din ce în ce mai cunoscută oamenilor de pretutindeni, iar practicile ce încearcă dezvoltarea şi perfecta funcţionare a unui astfel de costum de luptă nu mai sunt de mult un secret. Piaţa americană şi cea asiatică se întrec, din umbră momentan, în realizarea unei tehnologii ce poate oferi corpului uman noi aptitudini. Tom Cruise şi Emily Blunt poartă noile costume de luptă Exo Suit în cel mai nou film al lor, Edge of Tomorrow, încercând să câştige un război ce pare deja decis.

Într-un viitor în care lumea aşa cum o ştim noi e pe punctul de a dispărea, iar forţele extraterestre pun treptat stăpânire pe întreg mapamondul, soarta tuturor se află în mâinile unui PR-ist american ce nu a călcat niciodată pe front. Tom Cruise este Maiorul William Cage, un ofiţer care se ocupă de relaţii publice în cadrul armatei americane, după ce cariera lui în publicitate s-a năruit în urma conflictului global. Deloc eroic şi dispus să facă orice pentru a fugi din calea războiului, Cage devine treptat cel mai bun soldat al forţelor americane.

Edge of Tomorrow: prizonier în timp este bazat pe ideea simplă de trăieşte; mori; repetă, un concept ce permite celui ce îl controlează de a cunoaşte mişcările inamicului înainte ca ele să se fi întâmplat.  Abilitatea specială a lui Cage de a reseta ziua de fiecare dată când moare avea să reprezinte un avantaj imens pentru oameni, în lupta lor cu extratereştrii. Deşi este singurul conştient de ce se petrece, într-o buclă a timpului în care absolut oricare alt personaj îşi repetă acţiunile, Cage abordează de fiecare dată diferit situaţiile în care se găseşte prizonier. Precum într-un joc clasic pe calculator, Cage abuzează de opţiunea save and load şi îşi permite să o ia de la capăt de fiecare dată când face o mişcare greşită.

Caută-mă când te trezeşti – Rita Vrataski

Emily Blunt joacă rolul celui mai bun soldat al forţelor armate americane, Rita Vrataski, supranumit de presă îngerul de la Verdun iar de soldaţi Full Metal Bitch, totul datorită aptitudinilor sale extraordinare de luptă. Regizorul Doug Liman spune despre personajul Ritei că  „este cel mai puternic personaj feminin din filmele mele de până acum. E un soldat veteran care a condus numeroase atacuri şi a ucis mii de extratereştri.”

Cadrul în care se desfăşoară răboiul aduce în prim-plan o plajă invadată de extratereştrii, construită astfel încât să se asemene cu cea din Normandia, din cel de-al doila război mondial, dar şi un Paris inundat şi distrus de semnificaţia războiului. De altfel, echipa de producţie a filmului Edge of Tomorrow a avut, pentru prima oară în istorie, acceptul de a ateriza un elicopter în Piaţa Trafalgar din Londra. „Tom a spus: N-ar fi grozav ca filmul să înceapă cu o scenă în care un elicopter zboară deasupra Tamisei şi aterizează în Trafalgar Square? M-am uitat la managerul de locaţie, Sue Quinn, care se făcuse albă ca varul.” – spune producătorul Erwin Stoff râzând.

Filmul lui Liman este o capodoperă modernă a genului science-fiction, un thriller plasat strategic într-un viitor nu foarte îndepărtat, ce se poate întâmpla în orice moment de acum. Realizat 3D, efectele tridimensionale sunt foarte vizibile şi destul de năucitoare privite pe un ecran Imax. Personal am apreciat secvenţele filmate în stilul first-person, precum în jocurile de calculator clasice, în care tot ce vezi este arma din mână şi inamicul din faţă. De la conceptul iniţial (acela de manevrare a unei bucle de timp) până la efectele vizuale folosite, distribuţie, scenariu şi poveste, toate elementele fac din Edge of Tomorrow un film ce va lăsa urme adânci în Box Office.

Adus în România de Media Pro Distribution, filmul intră în cinematografe începând de vineri, 6 iunie, şi se anunţă deja a fi unul dintre marile succese ale verii. Mai jos aveţi trailerul subtitrat!

Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.