Malaezu.ro

Cum să ții evidența serialelor pe care le urmărești într-un mod eficient

Dacă ești deja un veteran al serialelor și-ți petreci timpul liber în mare parte pe Netflix sau HBO GO atunci probabil că n-o să vină neapărat ca vreo noutate pentru tine articolul ăsta; altfel, s-ar putea să se dovedească o chestie destul de utilă pentru mulți amatori de seriale.

Nu știu cum ești tu, dar eu urmăresc anual câteva zeci de seriale; n-am ținut socoteala în 2017, dar mi-am propus ca anul ăsta s-o fac, ca să revin și cu o cifră exactă la final.

Atunci când mă concentrez pe unul singur e ușor de urmărit, că serviciile de streaming rețin ultimul episod văzut și dau play direct următorului atunci când ai nevoie. Dar sunt și situații în care urmăresc 5 sau 6 seriale în paralel, fiecare cu câte un episod pe săptămână, iar atunci lucrurile se complică. Netflix face o treabă foarte bună că ți le scoate în față pe măsură ce apar episoade noi, HBO GO mi se pare că nu-i la fel de intuitiv în zona asta.

Oricum, dacă urmărești multe seriale de pe platforme diferite e destul de greu să ții pasul. Plus că mai e o situație: ai văzut un sezon dintr-un serial care ți-a plăcut mult acum un an, dar nu știi când apare sezonul nou. Presupunând că nu ai tot timpul din lume pentru a fi la curent cu toate noutățile tuturor serialelor favorite, atunci cu siguranță că-ți mai scapă chestii.

În sensul ăsta eu îți recomand să apelezi cu încredere la TrackSeries, o platformă super ușor de folosit care ține evidența serialelor în locul tău. După ce-ți creezi un cont aici tot ce ai de făcut e să începi să adaugi serialele pe care le urmărești și să bifezi ce-ai văzut din ele deja. Dacă ai văzut tot sezonul atunci nu trebuie să bifezi fiecare episod în parte, ci doar să alegi opțiunea de sezon întreg. Dacă sunt seriale care-au apărut deja și pe care nu le-ai văzut, atunci ele îți vor apărea în homepage, ca să știi ce poți vedea în continuare.

Dacă se întâmplă să fii la zi cu toate atunci poți consulta pagina de calendar, unde vezi care serial dintre cele marcate de tine apare primul; și când. Eu, de exemplu, mi-am pus un reminder pentru Black Lightning, un serial din universul DC Comics care debutează pe 17 ianuarie. Tot în săptămâna aia încep și sezoanele de primăvară ale unor alte producții pe care le urmăresc și care au avut pauză de iarnă, deci e ușor să știu când revin serialele, chiar și după vacanța de sărbători.

Probabil că mai există și alte metode de a ține evidența serialelor pe care le urmărești, dacă tu ai apelat la altă variantă mi-ar plăcea s-o descopăr și eu. În altă ordine de idei, îți aduc aminte că dacă ți-a plăcut o piesă anume dintr-un episod anume dintr-un serial atunci există un site unde o poți căuta fix în funcție de criteriul ăsta.

Tagged in:,
Despre 
Blogger aici, social media editor la Kooperativa 2.0, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber mai sunt și student la social media.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.