Malaezu.ro

Transfer de viață pentru Ryand Reynolds în noul „Self/less”

În contextul în care, așa cum cred c-ați aflat deja, ființa umană nu excelează la capitolul nemurire, poveștile ce se pot naște pe seama acestui aspect al vieții sunt multe și extrem de complexe. Regizorul Tarsem Singh aduce pe marele ecran o nouă perspectivă asupra imortalității, oferind în același timp o lecție despre de ce e bine să ne trăim viața la timpul ei, pentru ca mai apoi să-i lăsăm și pe alții să și-o trăiască pe-a lor.

Magnatul Damian Hale (Ben Kingsley) își cunoaște deja sfârșitul, conștient fiind că urmează să moară răpus de cancer. La fel de conștient este însă și de faptul că nu și-a terminat toate planurile pe care le are cu viața și că nu le poate lăsa în urmă, indiferent de boala ce-l macină. Își privește fiica în timp ce se distanțează și mai tare de el și realizează că povestea lui trebuie să meargă mai departe, chiar dacă urmează a fi povestită dintr-un alt unghi.

Damian apelează la miracolul științei moderne pentru a realiza ceea ce se numește un transfer de piele. Bătrânul Hale își transferă amintirile si personalitatea în trupul unei versiuni mai tinere (interpretată de această dată de Ryan Reynolds) și este pregătit să-și reia viața de la capăt. Adevăratele probleme apar însă atunci când personalitatea lui Damian se ciocnește de amintirile unui trup nou, care pare a-l respinge. Atunci când medicația nu mai este suficientă, tânărul Damian alege să investigheze pe cont propriu care este sursa acestor fantezii pe care le posedă, însă descoperă un adevăr greu de suportat.

Trecutul unui personaj complet necunoscut pentru protagonist interferează cu viitorul la care el aspira, declanșând astfel un conflict tulburător. Damian devine vânat de cei ce l-au ajutat odinioară să supraviețuiască și se vede nevoit în același timp să-și protejeze familia pe care nu credea să o aibă.

Perspectiva științifică a filmului Self/less: Transfer de viață ne arată că, deși o astfel de procedură ar putea fi posibilă cândva, consecințele ei sunt mult mai grave decât s-ar presupune. Concluziile, deși apar abia în finalul celor două ore de film, sunt simple și ușor de anticipat, astfel că realizăm încă de la început că un astfel de transfer nu poate avea loc.

Noul Damian învață treptat să-și accepte condiția de muritor și descoperă complicațiile și problemele cauzate de dorința lui inițială. Cu toate astea, chiar dacă acesta își înțelege statutul, obsesiile dezvoltate în jurul banilor și a ideii de imortalitate încolțesc din ce în ce mai puternic în mintea celor ce au pus la punct un astfel de proces, separând astfel cele două tabere ale filmului: eroii de infractori.

Self/less intră în cinematografe începând cu 7 august, distribuit de Freeman Entertainment. Mai jos aveți, desigur, și trailerul filmului.

Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.