Malaezu.ro

Tricky Doors: în lupta cu timpul ai de partea ta distracţia

Deşi sunt noi pe piaţă, cei de la Tricky Doors reuşesc să ofere, prin camera lor, experienţa inedită de care are nevoie orice pasionat al escape room-urilor, dar şi orice începător ce doreşte să se afunde în tainele acestui viciu. Te afli în Sunderland atunci când zgomotul răsunător al unei alarme anunţă evacuarea oraşului. Problema este aceea că tu, alături de câţiva prieteni, aţi rămas blocaţi într-o cameră ce nu prea vrea să vă lase s-o părăsiţi. Odată ce haosul se instaurează peste oraş, aveţi 60 de minute să evadaţi din cameră şi să scăpaţi cu viaţă dintr-o cursă contracronometru.

Am văzut încredere şi entuziasm în pivirile celor de la Tricky Doors, cum destul de rar am şansa să observ, indiferent că vorbim de vreun escape room sau orice altceva. Au intrat recent în aventura asta a evadărilor priculoase pline de distracţie, însă fac o treabă foarte bună. Camera se numeşte Mysterious Books şi, aşa cum am fost avertizaţi încă dinainte de începutul jocului, reprezintă o adevărată provocare.

De notat: până la momentul la care am fost eu acolo, nimeni nu a reuşit să evadeze din cameră în mai puţin de 60 de minute. Dar asta nu înseamnă că nimeni nu a terminat jocul şi nu a descoperit până la capăt povestea. Tricky Doors aduce în discuţie o nouă abordare a jocurilor de escape room, astfel că dacă la finalul orei regulamentare de joc eşti destul de aproape de evadarea mult dorită, primeşti câteva minute bonus pentru a-ţi duce la bun sfârşit misiunea.

O altă inovaţie (ştiu că sună pompos, dar într-un fel chiar asta reprezintă) pe care am descoperit-o acolo este legată de modul în care se poate comunica din cameră cu exteriorul; şi când zic exterior, mă refer la mai multe posibilităţi. Dacă în majoritatea încăperilor trebuie să baţi la uşă ori să apeşti pe vreo sonerie pentru a primi indicii, în cazul de faţă vorbim de o nouă perspectivă. Cu tine în cameră vei avea un walkie talkie cu care să poţi ţine legătura cu cei de dincolo de uşa ferecată şi să le ceri ajutorul; lor, poliţiştilor de pe stradă, taximetriştilor, sau depinde ce frecvenţe mai prinzi cu dispozitivul.

Camera nu este una foarte grea (ştiu, tocmai am zis că n-a evadat nimeni în mai puţin de o oră), însă eu recomand un mix bun într-o echipă formată din oameni cu experienţă şi debutanţi care să fie atenţi la lucrurile simple din jur. Recomand un nivel ridicat al concentrării şi o privire de asamblu foarte atentă asupra mediului înconjurător. În rest, e important s-aveţi la voi buna dispoziţie, să fiţi pregătiţi să vă distraţi şi să nu vă gândiţi la timp, căci marile meciuri se decid în prelungiri.

Echipa Internet Explorers a fost completată de această dată de Iulia, Andrei, Emil, Raluca, Eugen şi subsemnatul şi a evadat în 65 de minute, reuşind astfel cel mai bun timp al camerei. Suntem, cum ar veni, cei mai buni învinşi. Dacă sunteţi curioşi să aflaţi mai multe despre Tricky Doors vă invit să daţi un like paginii lor de Facebook, iar apoi să le faceţi o vizită la adresa Strada Stockholm, numărul 5.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

  1. Pingback: Tricky Doors

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.