Malaezu.ro

Ultimul lucru pe care l-am făcut la 19 ani; primul de la 20: Challenge Room la The Codex!

Atunci când miliardarul Eldridge organizează o petrecere extravagantă în conacul său, se iveşte oportunitatea perfectă pentru a scăpa de un vechi duşman. Ai 100 de minute la dispoziţie să pui la cale crima perfectă şi să treci de toate obstacolele pentru a-ţi duce la bun sfâşit planul. E nevoie să-ţi alegi cu grijă arma crimei, locul unde să o înfăptuieşti şi modalitatea de a scăpa de cadavru; însă de parcă toate astea n-ar fi suficiente, realizezi că nu eşti singurul care-l vrea pe sărmacul Eldridge mort. Urmează o luptă de care pe care, unde ambiţia, intuiţia ta şi spiritul de echipă vor fi sabotate atât de deciziile adversarilor, cât şi de ale tale, dacă nu eşti atent.

Conceptul de Challenge Room este nou, unic în lume şi se găseşte în Bucureşti, pe Mătăsari nr. 21. Aţi înţeles că e unic în lume, da? După toate escape room-urile la care am fost, afirm fără să mai stau pe gânduri că nu există nimic ce să se poată compara cu ce se întâmplă într-un challenge room. Viciile bine-conturate ale evadărilor periculoase şi ale board game-urilor cu iz de dependenţă se combină într-o experienţă al cărei singură problemă e aceea că, odată terminată, n-o mai poţi repeta. Momentan.

Can you get away with murder?, primul joc dintr-o serie de 12 episoade aruncă în două camere identice, desfăşurate în paralel, două echipe ce trebuie să concureze nu doar cu timpul, nu doar contra propriilor idei ci şi una împotriva celeilalte. Descifrând secrete şi descoperind noi mistere, găseşti cât mai multe modalităţi de a săvârşi într-un final crima perfectă. Însă atunci când banii nu sunt tocmai de partea ta, e nevoie să rişti ceva mai mult pentru a-ţi putea îndeplini fanteziile ucigaşe.

Aici intervine partea frumoasă a board game-urilor gândite la unison cu un joc de evadare. Ghicitori, capcane, probe speciale şi jocuri de casino te vor obliga să-ţi măreşti (sau poate să-ţi diminuezi?) capitalul. Precum în emisiunea în care Dorian Popa era trimis zilnic să mănânce gândaci (doar că fără insecte de data asta), va trebui să participi la o serie de probe fascinante; atât tu, cât şi restul colegilor de echipă, aşadar nu scapă nimeni.

Nu uita să-ţi oferi o bucăţică din concetrarea ta şi asupra parcursului echipei adverse. Ştiu că există şi un fair play mode în care se poate juca un challenge room, însă sabotajul este favoritul meu. Nu-ţi lăsa oponenţii să realizeze crima perfectă. Anticipează-le mişcările, fii atent la ce se întâmplă în jur, pentru că spre deosebire de un escape room clasic, aici nu eşti tu împotriva camerei, ci tu împotriva unei întregi şi foarte complexe poveşti.

The Codex reprezintă o inovaţie ce a reuşit să ducă dependenţa mea de evadări şi de board games la un nou nivel, despre care am uşoare dubii c-ar mai reuşi cineva să-l atingă. Şi pentru că afirmasem un momentan în prima parte a articolului, Game of Brains, al doilea episod al seriei de 12 challenge room-uri, urmează să se lanseze cât de curând. Da, ştiu că v-aţi prins deja despre ce fel de urzeală e vorba în tematica părţii secunde.

În plus, tot la The Codex găsiţi şi camera de escape room clasic, Secret Society, unde va trebui să-i juraţi credinţă Înaltului Preot pentru a putea evada. Partea care ştiu că vă interesează şi pe care aţi aşteptat-o cu interes: preţurile nu sunt deloc mari, 40 de lei de student atât la escape cât şi la challenge room, sau de la 50 de lei pentru restul. Aici aveţi şi pagina unde vă puteţi face rezervări, aşa că daţi cu tupeu click, că nu vă omoară nimeni; încă.

Numa’ atât voiam să mai adaug: lauda că alături de stimabilii muritori Adrian şi Mihai, dar şi de dragele colege de breaslă Adriana şi Iulia, am format echipa BlogBusters, care a câştigat confruntarea cu Alin, Emil, Andrei, Ana şi Adina din conacul lui Eldridge.

Mulţumesc încă o dată pentru tort! Malaezu vă este recunoscător! 🙂

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.