Malaezu.ro

Un Cocktail indian pe cinste vă aşteaptă de vineri în cinematografe!

Nu sunt eram vreun mare fan al filmelor indiene, al industriei de la Bollywood, şi a altor chestii asemenea. În momentul în care am fost invitat să vizionez filmul lui Homi Adajania, Cocktail, eram pregătit să-l desfinţez într-un articol viitor. Articolul viitor e ăsta, însă discursul meu s-a schimbat considerabil după cât am putut să râd aseara, la evenimentul de lansare al filmului. (featured photo)

Nu ştiu, poate o fi din cauza paharelor de cocktail pe care le-am servit înainte, sau poate pur şi simplu a fost foarte bun filmul. Vorbeam cu Emil, care-mi zicea: nu ştiu ce au pus în cocktailurile astea, dar sunt bune rău! Eh, acum pot să zic exact acelaşi lucru şi despre filmul în sine: nu ştiu ce i-au făcut, dar mi-a plăcut grav. A fost primul film indian la care am mers, însă cu siguranţă nu ultimul.

Gautam Kapoor (Saif Ali Khan), masculul alfa, un Liviu Vârciu indian autentic, al cărui nume mi-a adus aminte de oraşul lui Batman, Gotham, face deliciul unui film savuros. Inginer software de profesie, Gautam are mereu carneţelul (imaginar) de replici de agăţat în buzunar, şi tocmai comicul şi situaţiile uşor penibile în care se pune înaintea domnişoarelor de pretutindeni îl fac pe acesta un cuceritor impecabil. Tehnicile sale de flirt îl aduc însă în casa Veronicăi şi a Meerei, două indience cu caractere total opuse.

Veronica (Deepika Padukone) este o femeie bogată, răsfăţată, o amatoare a petrecerilor extravagante şi a vieţii de noapte londoneze, în timp ce colega ei de apartament, Meera (Diana Penty), reprezintă tipologia indiencei tradiţionaliste, timită şi introvertită, victima unui mariaj nereuşit şi a unui soţ profitor. Tocmai aceste contraste le fac pe cele două asiatice să devină cele mai bune prietene din capitala Angliei.

Povestea siropoasă este spusă într-o manieră incredibil de comică atunci când sentimentele confuze ale lui Gautam faţă de ambele fete sunt manifestate stângaci punându-i pe toţi trei în ipostaze pline de umor. Triunghiul amoros ce se formează pe parcurs este perfect exprimat de către Veronica, într-unul dintre dialogurile sale cu Meera: îl putem împărţi (n. red. pe Gautam). Tu îi poţi fi soţie, iar eu iubită; aşa toată lumea e fericită!

Secvenţele comice sunt alternate cu scene de un puternic impact emoţional, scene nu neaapărat de dragoste, cât de lecţii de viaţă. Momentele muzicale extraordinare, ritmurile indiene clasice aduse tocmai în centrul Londrei sau pe plajele din Cape Town sunt succedate de momente de o linişte apăsătoare, ce descriu perfect o cultură complet nouă, o tradiţie şi un stil de viaţă ce abia aşteaptă a fi descoperit. De la petreceri extravagante la plimbări prin parcuri, din moderna capitală britanică până în tradiţionalul New Delhi, de la dragoste la ură, de la zâmbete la lacrimi şi de la comic la tragic, Cocktail le are pe toate.

Adus in Romania de BML Movie Entertainment, producţia Bollywood-iana poate fi văzută în cinematografele din toată ţara începând de vineri, 18 aprilie, şi vă va transporta cu siguranţă într-o lune total diferită de tot ce aţi experimentat până acum. Până atunci, însă, vă las cu un trailer subtitrat!

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.