Malaezu.ro

Am văzut Unsolved, un serial despre moartea lui Tupac și a lui Notorious B.I.G.

Cred că există două tipuri de oameni pe lumea asta: cei care știu mai multe despre moartea lui Tupac și cei care știu mai multe despre muzica lui. Eu fac parte din a doua categorie, în ideea în care tot ce știu despre evenimentele care au dus la moartea sa sunt niște informații luate de pe Wikipedia și de prin diverse alte articole. La fel și pentru Notorious B.I.G., doar că într-o măsură mult mai mică.

Știu că s-au tot făcut filme, reportaje, documentare, s-au scris cărți și s-a dezbătut în emisiuni mai tot ce se putea pe subiectul ăsta, la fel cum știu că niciodată n-am avut curiozitatea să-l aprofundez. Probabil că e o chestie naturală, la fel cum s-a întâmplat în cazul Narcos, când după două sezoane ne rugam cu toții să ne pice la Bac caracterizarea personajului Pablo Escobar ca să luăm 10.

Ceea ce vreau să zic e că a fost nevoie de un impuls venit dintr-o zonă mainstream pentru ca un subiect nișat să capteze atenția unui public larg. Cum a fost cazul lui Escobar după Narcos, al domniei Reginei Elisabeta a II-a în urma seriei The Crown și, de ce nu, al lui Tupac și Biggie Smalls după ce vezi Unsolved.

Unsolved e un serial aflat la primul sezon, are 10 episoade și urmărește ancheta pornită în urma asasinării celor doi rapperi americani. Vine cu trei planuri temporale: primul parcurge relația dintre Tupac și Biggie din vremea în care cei doi erau prieteni buni și până în punctul în care conflictul dintre Coasta de Est și cea de Vest a dus la dispariția lor. Cel de-al doilea plan are la bază ancheta desfășurată în urma asasinării lui Biggie; mai exact la 6 luni distanță, în ’97, atunci când poliția chiar a decis să înceapă o anchetă pe bune și nu doar una formală. În cele din urmă avem un al treilea fir narativ existent în 2006, la zece ani distanță de la evenimentele respective și în momentul în care, fără a avea vreo condamnare sau vreo arestare în spate, americanii decid să reia investigațiile cu o nouă echipă.

În principal e un serial polițist, însă nu neglijează deloc carierele celor doi și rivalitățile suburbane existente la acel moment în Statele Unite. De altfel are și o coloană sonoră mișto, lucru la care probabil te așteptai. Din distribuție fac parte Jimmi Simpson, pe care-l știi din Westworld, Josh Duhamel, care a mai apărut în filmele Transformers, iar rolurile lui Tupac și Biggie sunt jucate de Marcc Rose, cel care l-a mai interpretat pe Tupac și în filmul Straight Outta Compton și respectiv Wavyy Jonez.

Unsolved a fost anunțat inițial drept miniserie pentru rețeaua USA Network, însă s-a bucurat de niște cifre bune și are șanse mari să continue cu un al doilea sezon bazat pe alte cazuri celebre nerezolvate de-a lungul timpului. În România poate fi văzut pe Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=rNRw-SgV8Ks

Tagged in:,
Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.