Malaezu.ro

Vă invit să descoperiţi Ascensiunea lui Jupiter, de vineri în cinematografe

Cel mai aşteptat SF al acestui început de an îi aduce împreună pe Mila Kunis şi Channing Tatum, iar cei doi actori par a se completa perfect pe marele ecran. Înconjuraţi de intrigi şi de antagonişti, de secrete şi dorinţe ascunse, cei doi se învârt într-o poveste ce aminteşte de Frumoasa şi Bestia, cu iz intergalactic. Doar că în filmul fraţilor Wachowski frumoasa este o prinţesă în adevăratul sens al cuvântului, în timp ce bestia este de fapt un fost vânător militar expulzat.

După un început bulversant în care acţiunea este prezentată din mai multe perspective şi folosind mai multe planuri, lucrurile par treptat să capete un sens. Nu pentru foarte mult timp, căci intrigile şi secretele se ascund pretutindeni în cel mai recent film al Lanei  şi al lui  Andy WachowskiJupiter Ascending pare clădit în jurul unui Univers aparent simplu, însă complicat de o poveste ce reuneşte o multitudine de personaje, concepte şi ideologii.

Jupiter Jones (Mila Kunis) s-a născut sub lumina unui cer ce-i prevestea un viitor măreţ, însă îşi petrece zilele având o slujbă groaznică de menajeră. E limpede, cel puţin pentru viziunea regizorală de la Hollywood, că nu te poţi pune cu destinul, astfel că nu peste foarte mult timp fata urmează să se găsească protagonista unui conflict intergalactic de proporţii.

În primele cadre ale filmului ne sunt prezentate personajele ce urmează să ne încânte privirile pentru următoarele 130 de minute. După moartea mamei lor, trei fraţi primesc moştenire întregul Univers, fiecare stea şi fiecare planetă. Cel mai mare dintre fraţi, Balem (Eddie Redmayne) primeşte Pământul, însă totul se schimbă atunci când se află de apariţia unui alt moştenitor de drept. Astfel se întâmplă că fiecare dintre cei trei fraţi (RedmayneBouglas Booth şi Tuppence Middleton) pornesc în căutarea fetei care a moştenit Pământul; şi fiecare o face pentru propriul interes.

Precum într-un adevărat basm, în ajutorul lui Jupiter, cea care devine acum cel mai de preţ vânat din Univers, sare Caine (Channing Tatum), un fost vânător militar expulzat după uciderea unui membru al casei regale. Jupiter parcurge alături de Caine călătoria ce are ca destinaţie finală maturizarea ei şi învaţă pas cu pas care îi este locul într-un Univers mult mai complicat decât pare el pe Pământ. Folosind diferite tertipuri, fiecare dintre cei trei fraţi doreşte să obţină moştenirea fetei, mai exact Pământul. Fie că vorbim de vânători trimişi să o ucidă, de vorbe dulci şi linguşeli ori, de ce nu, de o nuntă ca-n poveşti, Jupiter ajunge prizoniera unui război cu mult peste capacitatea ei de înţelegere.

Acţiunea din Jupiter Ascending sare din Chicago în spaţiu, într-o navă spaţială sau pe o altă planetă, pentru ca mai apoi să aterizeze din nou în metropola americană. Filmul este dominat de secvenţe de luptă, de tehnologii avansate, urmăriri periculoase, explozii şi mult suspans. Putem totuşi să remarcăm în spatele acestor războaie cum se schiţează o poveste de dragoste între Jupiter şi Caine, pentru că un astfel de film cere măcar un sărut până la final.

Ascensiunea lui Jupiter ajunge pe marile ecrane vineri, 6 februarie, distribuit de Freeman Entertainment. Într-un început de an dominat de dramele apreciate şi nominalizate la Oscaruri, filmul fraţilor Wachowski (creatorii trilogiei Matrix) reprezintă o evadare din cotidian. Este o reuşită a genului sience-fiction pe care o recomand a fi urmărită.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.