Malaezu.ro

Vacanță cu peripeții; sau atunci când e sfârșitul lui august și știi că te așteaptă restanțele

Să știți c-am promovat chiar toate examenele în care am intrat; problema a fost, desigur, cu cele la care n-am ajuns. D-aia zic c-aș fi putut avea o vacanță cu peripeții, doar că realizez exact în ce direcție se învârte lumea din jurul meu atunci când eu confirm participarea la un eveniment într-o seară și constat c-am examen dimineața următoare. Acum, dacă urmează să joc într-o comedie sau într-o dramă lacrimogenă, ține doar de mine și de subiectele pe care mi le vor oferi profesorii.

De o vacanță cu peripeții are parte nouă generație Griswold, în filmul regizat de Jonathan M. Goldstein și John Francis Daley. Filmul Vacation din ’83 este continuat acum, la mai bine de 30 de ani distanță, oferind astfel șansa întoarcerii pe marele ecran a unei călătorii pline de umor. Rusty (interpretat acum de Ed Helms) era dus în 1983 de părinții săi la Walley World, însă drumul familiei Griswold până în acel punct avea să se dovedească o adevărată aventură.

Ajuns părinte, Rusty decide să aducă un suflu nou mariajului său cu Debbie (Christina Applegate) și să se apropie de cei doi copii ai săi, James și Kevin (Skyler Gisondo și respectiv Steele Stebbins), refăcând traseul de acum 30 de ani. Călătoria lor începe chiar înainte să se urce în mașină, umorul fiind întâlnit aproape la tot pasul pe parcursul celor 98 de minute de film.

În spatele relației celor doi soți Griswold se află și legătura (destul de puternică, zic eu) dintre cei doi frați. James, mezinul familiei, este un adevărat coșmar pentru fratele său mai mare, Kevin. Nevoia acestuia de a se adapta într-o societate ce pare a nu-l înțelege este înăbușită de eforturile familiei sale de a-l ajuta să se integreze. Fundalul unui astfel de peisaj este completat de pătrățelele (și restul masculinității) lui Chris Hemsworth, un bărbat bine al cărui scop principal în acest univers pare a fi strict acela de a-i face să se simtă complexați pe toți bărbații din jur; și, desigur, a face femeile să roșească.

Această nouă generație Griswold pare și mai hilară decât prima, aducându-mi pe alocuri aminte de celebrul serial animat Mézga család (Familia Trăznită). Umorul prezent în film devine șocant în anumite puncte, în timp ce glumele vulgare nu sunt deloc timide în apariție. Foarte frumoasă și apariția tinerei Elizabeth Gillies, care încearcă să ofere puțin sentiment unei producții ce alungă cu insistență fiecare tentă serioasă. O altă bilă albă merge către Helms pentru interpretarea piesei Kiss from a Rose, care-a reușit nu o dată să mă facă să fredonez acel intro emblematic pentru Batman-ul lui Val Kilmer

Distribuit de Freeman Entertainment, filmul Vacation (Vacanță cu peripeții) ajunge pe marile ecrane vineri, 28 august.

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.