Malaezu.ro

Tot ce trebuie să știi despre Vader Immortal, noul proiect VR de la Star Wars

Îți mai aduci aminte ultimul deceniu în care singura sursă de nou în ceea ce privește Universul Star Wars era seria animată Clone Wars? Serie super bună, de altfel, dar pentru o nișă destul de restrânsă. Perioada în care erai nevoit să te uiți pe repeat la Empire Strikes Back e acum istorie pentru că nici nu ai timp să înțelegi în întregime The Last Jedi, că Disney te lovește cu un origin story pentru Han Solo.

Au mai multe proiecte în lucru momentan, iar cel mai recent anunț prezintă trilogia Vader Immortal: A Star Wars VR Series. Primul teaser a fost lansat aseară, alături cu câteva informații despre ceea ce-ți va oferi seria asta. Nu-s foarte multe momentan, dar sunt suficiente încât să-ți faci o idee.

Întâi de toate Vader Immortal e, așa cum îi zice și numele, o serie VR. E o trilogie, de fapt, iar Episodul I va fi lansat undeva în 2019. Nu e primul proiect VR al Star Wars, care a mai făcut tot în colaborare cu ILMxLAB, oamenii care dezvoltă și seria actuală, jocul Trials on Tatooine. De altfel, așa cum probabil că te așteptai, Oculus este și el partener, iar șansele sunt ca Vader Immortal să fie lansat inițial exclusiv pentru noul Oculus Quest, urmând ca apoi să fie introdus și pe alte dispozitive VR.

Vader Immortal e produs de David Goyer, omul care a lucrat la filme precum Batman v Superman și The Dark Knight, iar povestea se va petrece între episoadele III și IV, practic după nașterea Lordului Sith, dar înainte să-l vedem propriu-zis în acțiune în A New Hope. Seria va fi canon, ceea ce înseamnă că este o parte integrată a Universului Star Wars și a fost realizată cu ajutorul celor de la Lucasfilm. Conform lui Goyer, celebra fortăreață a lui Darth Vader va avea un rol major în poveste și va putea fi explorată de către public. Nu știu exact dacă persoanele care urmăresc un film VR se numesc spectatori sau jucători.

Una dintre principalele atracții ale seriei va fi însă posibilitatea de a interacționa cu Darth Vader, iar eu unul sunt foarte curios să-i aud respirația și să-l văd atât de aproape de mine, chiar dacă într-un mediu virtual. Momentan nu există detalii despre durata poveștii din Vader Immortal sau alte personaje prezente, deși același Goyer a spus că e vorba de mai multe personaje cunoscute deja de fani.

Star Wars face o mutare neobișnuită alegând să includă un proiect aflat în afara sferei cinematografice sau tv în cadrul unui univers comun. În general jocurile video nu sunt canon tocmai pentru că se adresează unei alte categorii de public, iar faptul că povestea lui Vader e prezentată prin intermediul unei serii VR ce va fi destul de greu accesibilă va face ca eventuale referințe și conexiuni ulterioare să fie complicat de realizat; și mai complicat de înțeles.

Tagged in:
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.