Malaezu.ro

Viața lui Danny Collins: cum a fost și cum ar fi putut să fie

În 1971 faimosul John Lenon îi scria o scrisoare motivațională cântărețului de muzică folk Steve Tilston, în urma unui interviu acordat de acesta pentru o revistă. În interviu, artistul în vârstă de 21 de ani recunoștea că banii și faima l-ar putea face să-și schimbe stilul în care compune. Patru decenii mai târziu, în 2010, Steve primește scrisoarea lui Lenon prin care acesta îi mărturisește că banii nu schimbă nimic, oferindu-i chiar numărul său de telefon pentru a păstra legătura. În 2015 actorul american Al Pacino îi dă viață personajului Danny Collins, o transpunere în ficțiune a britanicului Tilston.

Danny Collins (Al Pacino) și-a trăit anii de glorie în urmă cu trei decenii, însă acest lucru nu îl oprește să-și trăiască viața conform capriciilor unui star rock. Deși publicul său actual este alcătuit din oameni în vârstă, Danny se mulează destul de bine pe stilul unei vieți moderne. Având o (a treia) soție cu mult mai tânără decât el, o avere impresionantă și o pasiune copleșitoare pentru droguri și alcool, nimic nu pare să mai surprindă vedeta rock.

Sau aproape nimic. Atunci când impresarul său, Frank (Christopher Plummer), îi aduce o scrisoare pe care merele John Lenon i-a adresat-o cu 40 de ani în urmă, Danny Collins decide că a sosit momentul unor schimbări în viața sa. Inevitabil apare întrebarea: cum ar fi evoluat viața și cariera artistului dacă acea scrisoare ar fi ajuns la el la timp?

Măcinat de gândul că nu a mai compus ceva de zeci de ani, Danny renunță la turneul său de greatest hits și decide să se reunească cu familia pe care o lăsase cândva în urmă. Fără prea multe bătăi de cap decide că a sosit momentul să apară în viața fiului sau (Bobby Cannavale) și a familiei sale. Urmează, așadar, o cursă prin care artistul încearcă să capete iertarea și acceptarea băiatului său și să se reintegreze într-o familie din care nu a făcut niciodată parte.

Marele Al Pacino face un rol, exact așa cum era de așteptat, impresionant și foarte puternic, ducând în spate ideea unui film atrăgător. Comic în multe momente, emoționant atunci când este nevoie, filmul lui Dan Fogelman oferă câteva lecții de viață predate cu un umor foarte bine ales. Cuplul Pacino-Plummer este senzațional pe marele ecran, carisma actorului ce împlinește 75 de ani peste doar o săptămână fiind una inconfundabilă.

Danny Collins prezintă viața unei vedete rock așa cum a fost ea, dar și așa cum ar fi putut fi. Distribuit de Ro Image, intră în cinematografele din întreaga țară începând de vineri, 17 aprilie.

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.