Malaezu.ro

„Viaţa nu-ţi oferă a doua şansă”, un YOLO excelent al Bollywood-ului

YOLO: You Only Live Once. Tradus în română Viaţa nu-ţi oferă a doua şansă, ori Zindagi Na Milegi Dobara conform cu titlul original. Cel mai nou film indian ajuns în România, produs de Eros International şi distribuit de BML Movie Entertainment este o poveste comică, uşor romantică, puţin dramatică dar excelentă per total despre cum să-ţi trăieşti viaţa asta în prezentul ei şi cum să te bucuri de asta.

Primul film indian la care am fost se numea Cocktail şi reprezintă chiar şi acum motivul pentru care apreciez această industrie şi acest tipar al filmelor venite de la Bollywood. De atunci merg cu plăcere, dar în acelaşi timp cu aşteptări, la filmele indiene. Viaţa nu-ţi oferă a doua şansă este producţia regizată excelent de Zoya Akhtar în care trei muschetari indieni, buni prieteni în general şi din când în când rivali aleg să petreacă o vacanţă de vis împreună pe meleaguri spaniole. Totul în contextul unei nunţi grăbite şi a unei petreceri a burlacilor cum nu s-a mai văzut.

Ghinionistul Viitorul mire este Kabir (Abhay Deol), care alături de prietenii lui de-o viaţă, Arjun (Hrithik Roshan) şi Imraan (Farhan Akhtar) decide să-şi petreacă ultimele zile de burlăcie în Spania, practicând diverse sporturi extreme. Pentru că, nu-i aşa, you only live once!  În contextul în care nimic rău nu se poate întâmpla, poate doar să mori, cei trei băieţi descoperă un rău şi mai mare: femeia! Apariţia Lailei (Katrina Kaif), instructoarea de scufundări a celor trei îi va marca pe rând pe fiecare.

Poveştile din spatele scenariului perfect conturat al filmului prezintă trei caractere diferite unite de acelaşi umor imatur şi copilăros, de o nevoie comună de a se distra şi a evada de un cotidian melancolic. Kabir este prototipul personajului responsabil, pregătit să-şi trăiască viaţa într-un mod matur şi să-şi întemeieze o familie, Imraan este acel tânăr asupra căruia greutăţile vieţii apasă prea puternic iar Arjun este afaceristul matur pentru care banul primează în viaţă. Toţi trei sunt uniţi, cum am zis, de un comportament pueril şi o necesitată aproape vitală de a trăi zâmbind.

Dincolo de comicul de situaţie şi de limbaj pe care ni-l oferă cei trei încă-burlaci, poveşti sentimentale şi uşor dramatice se ascund în spatele unor priviri vesele. Atunci când la mijloc se găseşte dragostea, fie ea îndreptată către o viitoare soţie sau către un tată, nu ai cum să rămâi pasiv în faţa provocărilor vieţii. Veţi descoperi împreună cu protagoniştii filmului şi cu situaţiile pe care ei sunt nevoiţi să le confrunte o nouă definiţie a fericirii şi a optimismului, veţi învăţa fără doar şi poate că cel mai frumos este să trăieşti pentru acum nu pentru mâine.

Filmul Viaţa nu-ţi oferă a doua şansă este o recomandare pentru pasionaţii de filme de dragoste, pentru familişti, pentru cei ce ştiu să aprecieze o comedie dar mai ales pentru aceia dintre voi (şi ştiu că sunteţi mulţi) care s-au săturat de clişeele americanilor. De azi, 29 august, în cinematografe, distribuit de BML Movie Entertainment! Şi trailerul:

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.